Салат із цвітної капусти
НазадОпис страви
Чому цвітна капуста не завоювала такої популярності, як білокачанна, абсолютно не зрозуміло. Адже вона більш корисна й містить у півтора раза більше білків. Також цвітна капуста багата на вітаміни (А, С, РР, групи В) й різноманітні мікроелементи. Доведена її здатність поліпшувати роботу ШКТ, тому вона стала одним із компонентів дієтичного харчування. До того ж цей продукт не потребує особливих умов зберігання: його вигляд залишається незмінним довгий час.
Цвітну капусту можна смажити, тушкувати, варити, парити, запікати або їсти сирою. А ще з неї виходять смачні салати, які можна заправляти чим завгодно: майонезом, рослинною олією, різними соусами й заправками…
Салат із цвітної капусти з часником та майонезом
Надзвичайно проста версія салату із цвітною капустою, у якому вона — королева! Серед додаткових інгредієнтів лише майонез і часничок для пікантності.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г |
Майонез | 3–4 ст. л. |
Часник | 2–3 зубки |
Сіль та спеції | за смаком |
Цвітну капусту відварити у підсоленій воді 5–7 хвилин. Після охолодження змішати з майонезом та подрібненим часником, приправити за смаком.
А щоб додати такому салату святковості — можете прикрасити його зверху потертим яйцем та зеленню.
ВІТАМІННИЙ ДІЄТИЧНИЙ САЛАТ ІЗ ЦВІТНОЇ КАПУСТИ
Цей салат — мікс корисних овочів та фруктів, а для заправки використано лише рослинну олію та сік лимона. Таку страву добре вживати при ослабленому імунітеті, нервовому виснаженні або авітамінозі. Також вона може стати частиною дієти для схуднення.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 200 г |
Помідори | 2 шт. |
Огірки | 2 шт. |
Яблуко | 1 шт. |
Морква | 1 шт. |
Сливи (можна чорнослив) | 50 г |
Рослинна олія | 50 мл |
Сік лимона | 2 ч. л. |
- Розморожуємо цвітну капусту. Після цього кладемо її в холодну, трішки підсолену холодну воду. Чекаємо півгодини. Потім, сполоснувши під проточною водою, варимо й зливаємо зайву рідину. Для цього перекладаємо капусту в друшляк.
- Овочі та яблуко нарізаємо кубиками. Шкірку знімаємо лише з яблука.
- Моркву натираємо або тоненько ріжемо.
- Нарізаємо сливи. Якщо використовується чорнослив, то його потрібно попередньо запарити.
- У будь-якій послідовності викладаємо всі інгредієнти на тарілку. Стараємося викласти їх у вигляді гірки. Зверху акуратно поливаємо салат лимонним соком, рослинною олією, солимо.
- Використовуємо для прикрашання свіжу зелень.
Цей смачний салат з цвітної капусти ідеально підходить для охочих схуднути, оскільки постачає в організм усі необхідні речовини й вітаміни, не додаючи при цьому жодного кілограма.
Салат із цвітної капусти й броколі
Броколі — просто неймовірний овоч, наповнений поживними речовинами й вітамінами. Лише вітамінів В і С у ньому міститься 1,5 денні норми! Найкраще вживати броколі свіжою, готуючи з неї салати й поєднуючи з цвітною капустою. Рецепт однієї такої страви ми й пропонуємо.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 400 г |
Броколі | 1 головка |
Часник | 2–3 зубчики |
Йогурт | 150 мл |
Солодка гірчиця | 1 ч. л. |
Соус чилі | 1 ч. л. |
Сіль, зелень | за смаком |
- Помити цвітну капусту й броколі. Розібрати на суцвіття. Можна суцвіття залишити цілими, а можна порізати.
- Подрібнити, подушити або натерти часник.
- У соусник налити йогурт, додати чилі й гірчицю, часник і перемішати.
- У салатник покласти броколі й цвітну капусту, залити соусом.
- Залишити салат з цвітною капустою і броколі в холодильнику на 2–2,5 години, щоб овочі просочилися соусом.
Перед подачею посипати зеленню, щоб насолоджуватися не тільки чудовим смаком, але й отримувати естетичне задоволення від зовнішнього вигляду страви.
Салат із цвітної капусти з помідорами під майонезом
Ніжна цвітна капуста добре поєднується з майонезом. Навіть найжирніший майонез втратить частину своєї «важкості», якщо з ним зробити салат з цвітної капусти з помідорами.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 300 г |
Майонез | 3–4 ст. л. |
Помідори | 2 шт. |
Зелена цибуля | за смаком |
Сіль і спеції | за смаком |
- Розморожуємо цвітну капусту. Розбираємо на суцвіття.
- Доводимо до кипіння підсолену воду.
- Занурюємо в окріп капусту, варимо кілька хвилин.
- Відкидаємо через друшляк, аби позбутися зайвої води.
- Ріжемо помідори часточками або кубиками. Подрібнюємо цибулю.
- Коли капуста охолоне, кладемо її в салатницю, додаємо помідори, цибулю. Солимо. Додаємо майонез.
- Ставимо салат на деякий час в холодильник, щоб краще просочився.
Якщо салат з цвітної капусти має не досить пікантний смак, то можна додати спеції, посипати зеленню або надушити трохи часнику.
М'ясний салат із цвітної капусти
Пропонуємо рецепт дуже ситного салату. М'ясо можна використовувати будь-яке: варене, смажене, тушковане. Але найсмачнішою така страва буде з копченими м'ясними інгредієнтами.
Інгредієнти
Цвітна капуста ТМ «Рудь» | 250 г |
Майонез | 4–5 ст. л. |
Огірок свіжий | 1 шт. |
Помідор | 2 шт. |
Копчене м'ясо | 200 г |
Сіль і спеції | за смаком |
- Розморозити капусту, розібрати, помити й відварити.
- Нарізати кубиками огірок, помідори й м'ясо.
- Всі інгредієнти покласти в салатницю, посолити, поперчити, додати майонез.
- Для більш пікантного смаку перед подачею посипати кропом або іншою зеленню.
М'ясний салат з цвітною капустою з майонезом і помідорами можна подавати не лише охолодженим, але й злегка підігрітим.