Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Цвітна капуста вражає своєю користю. У її складі немало вітамінів і мікроелементів; на відміну від білокачанної капусти, вона не подразнює слизову шлунково-кишкового тракту.

Способів, як готувати цвітну капусту, багато, але для більшості страв її необхідно бланшувати в окропі або проварити до напівготовності. Суцвіття можна варити, тушкувати, смажити, готувати на парі, грилі, маринувати. Рецепти із цвітної капусти актуальні не тільки в сезон: суцвіття у замороженому вигляді можна використовувати коли завгодно.

Ми пропонуємо кілька варіантів страв із цвітної капусти: суцвіття у клярі і хрусткій паніровці, весняний салат і ситну корисну запіканку.

Цвітна капуста в паніровці

Легко Обід

Інгредієнти

Цвітна капуста ТМ «Рудь» 400 г
Яйця 2 шт.
Борошно 1 ст. л.
Панірувальні сухарі 2 ст. л.
Сіль та спеції за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста
Цвітна капуста в паніровці

Цвітну капусту відварити у підсоленій воді 5—7 хв. Яйця збити, борошно змішати з сухарями. Після охолодження суміші кожне суцвіття окремо по черзі вмочити в яйце потім в борошно з сухарями і смажити на добре розігрітій олії до золотистого кольору.

Весняний салат із цвітної капусти

20 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Цвітна капуста ТМ «Рудь» 800 г
Горох заморожений ТМ «Рудь» 400 г
Редис 2 пучки
Сметана 15% ТМ «Рудь» 2 чашки
Майонез 1 чашка
Цибулина 1 шт.
Цибуля зелена 1 пучок
Продукти, потрібні для приготування
Зелений горошок швидкозаморожений
Заморожені продукти: овочі
Зелений горошок швидкозаморожений
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Суцвіття капусти проварити у воді, додавши сіль, відцідити, охолодити. Те саме зробити з горошком. Викласти у салатник, додати нарізаний маленькими шматочками редис, ріпчасту і зелену цибулю. Заправити салат сумішшю сметани з майонезом.

Цвітна капуста в мультиварці, запечена з горошком і кукурудзою

50 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Цвітна капуста ТМ «Рудь» 400 г
Заморожений горох ТМ «Рудь» 200 г
Заморожена кукурудза ТМ «Рудь» 200 г
Яйця 3 шт.
Вершкове масло «Хуторок» ТМ «Рудь» 50 г
Сир твердий 150 г
Вершки середньої жирності 150 г
Зелень
Сіль, перець
Продукти, потрібні для приготування
Зелений горошок швидкозаморожений
Заморожені продукти: овочі
Зелений горошок швидкозаморожений
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста
Заморожені продукти
Кукурудза

Ємність мультиварки змастити маслом. Цвітну капусту, горох і кукурудзу пробланширувати в окропі до п’яти хвилин і перемістити до мультиварки. Зробити заливку з вершків і яєць, додати сіль, перець, зелень, вилити в чашу. Готувати в режимі випікання близько 40 хвилин.

Вегетаріанський рецепт цвітної капусти в клярі

30 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Цвітна капуста ТМ «Рудь» 400 г
Молоко соєве (можна брати звичайне) 1/3 склянки
Борошно 150 г
Сода на кінчику ч. л.
Вода 1/3 склянки
Перець, сіль, карі
Рафінована оливкова олія
Продукти, потрібні для приготування
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста

Капусту проварити близько 5 хвилин у підсоленому окропі. Для кляру збити молоко з водою, ввести борошно, додати погашену оцтом соду, сіль, перець, карі. Суцвіття капусти вмочати в кляр і смажити на сковороді в олії рівномірно з кожного боку.

Інші рецепти