Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Листковий пиріг із сиром та варенням

Листковий пиріг із сиром та варенням

Назад

Опис страви

Франція славиться круасанами, Австрія — штруделями, а Україна — пирогами! В кожній українській оселі напевне є свій фірмовий рецепт такої смакоти.

Пропонуємо приготувати запашний листковий пиріг із кисломолочним сиром та варенням. Із ТМ «Рудь» це легко, адже ми вже підготували для вас більшість інгредієнтів: найніжніше пшеничне тісто, натуральний сир та соковиті ягоди, перетерті з цукром. Оскільки наші ягоди не піддаються термічній обробці, вони зберігають вітаміни й весь смак свіжих плодів, а тому набагато корисніші за варення. 

Хрустка скоринка, м’яке повітряне тісто й багато соковитої начинки — цей солодкий пиріг подарує вам справжню насолоду. Випікайте хоч щодня й отримуйте море компліментів від близьких!

Пиріг із листкового тіста з кисломолочним сиром і варенням

Для приготування начинки візьміть чорничне, абрикосове чи вишневе варення. Замість варення можна використати й свіжі ягоди, проварені з цукром і крохмалем протягом п’яти хвилин.

Готовий пиріг розріжте на шматочки та подавайте гарячим до чаю, молока або кави.

рецепт листкового пирога із сиром та варенВипічка
Легко Вечеря

Інгредієнти

Листкове тісто ТМ «Рудь» 500 г
Сир кисломолочний ТМ «Рудь» 350 г
Цукор 4 ст. л.
Лимонний сік 1 ч. л.
Яйця 1 шт.
Ягідне варення 150 г
Свіжі ягоди 200 г
Молоко ТМ «Рудь» 1 ст. л.
Цукрова пудра ½ склянки
Мигдалеві пластівці за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листково-дріжджове, 500 г
Тісто заморожене
Тісто листково-дріжджове
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%
Пиріг із листкового тіста з кисломолочним сиром і варенням

Приготування

1. Кисломолочний сир збиваємо з цукром і лимонним соком.

2. Тісто розморожуємо за інструкцією на пакованні й розкачуємо на листі пергаменту в прямокутний пласт завтовшки 5 мм, площею 30х40 см.

3. Кладемо тісто вузькою стороною до себе й подумки розділяємо вздовж на три частини. Ліву та праву частини нарізаємо смужками шириною 1 см під кутом 45°. Середня частина має лишитися цілою.

4. Викладаємо в центр сирну начинку, тонким шаром розподіляємо варення або ягоди, перетерті з цукром. Додаємо частину свіжих ягід.

5. Загортаємо частину тіста на начинку зверху та знизу. А потім накриваємо начинку смужками по черзі з кожного боку у формі косички. 

6. Переносимо пиріг із пергаментом на деко та змащуємо яйцем, збитим зі столовою ложкою води. Ставимо в розігріту до 190 °С духовку та випікаємо протягом 20–25 хвилин до золотистого кольору. Готовий пиріг залишаємо охолонути.

7. Цукрову пудру перемішуємо з молоком. Наносимо глазур на холодний пиріг, прикрашаємо ягодами та мигдалевими слайсами.

Смакуємо!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.