Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Яблучний крамбл — запашний англійський десерт із соковитою фруктовою начинкою і хрустким розсипчастим тістом.

У перекладі з англійської «crumble» означає «крихта», що повністю виправдовує зовнішній вигляд цієї страви. Адже замість коржів за основу пирога беруть крихти пісочного тіста чи печива, до яких додають охолоджене вершкове масло та шматочки солодких яблук.

Для приготування крамбла обирайте тверді сорти яблук, які не розпадаються при термічній обробці. Щоб зробити десерт низькокалорійним і ще більш корисним, замініть пісочне тісто на вівсяні пластівці. При запіканні вони стають хрусткими й набувають тонких горіхових ноток.

Британці люблять подавати крамбл гарячим у композиції з кулькою пломбіру. Повільно танучи, морозиво розкриває смак десерту — робить його більш соковитим, свіжим і смачним.

Яблучний крамбл: класичний рецепт

Пісочна основа для яблучного крамбла може цілий місяць зберігатися в морозилці. Загорніть тісто в харчову плівку й заморозьте. Коли вам знову захочеться поласувати чимось смачненьким, просто натріть заготовку на шар фруктів та запечіть у духовці.

Яблучний крамбл, англійський десерт, яблучний десерт крамблВипічка
Легко Вечеря

Інгредієнти

Вершкове масло «Вологодське», 82 % 180 г
Пшеничне борошно 140 г
Яблука 2 шт.
Цукор 190 г
Морозиво «Ескімос» ТМ «Рудь» кулька
Лимон ½ шт.
Імбир мелений 0,5 ч. л.
Кориця мелена 0,5 ч. л.
Рослинна олія 10 г
Продукти, потрібні для приготування
«Ескімос» 0,45 кг
Морозиво вагове
«Ескімос»
«Вологодське» 82,5%
Масло
«Вологодське» 82,5%
Яблучний крамбл: класичний рецепт

Приготування

1. Охолоджене вершкове масло натираємо на грубій тертці. Поміщаємо в глибоку посудину. Додаємо 110 г пшеничного борошна, 90 г цукру, корицю та імбир. Змішуємо до однорідності.

2. Загортаємо тісто в харчову плівку й ставимо на півгодини в морозильну камеру.

3. Яблука очищаємо від шкірки, видаляємо серцевини. Ріжемо невеликими кубиками та збризкуємо лимонним соком для збереження свіжості й кольору.

4. До яблук додаємо 100 г цукру і 30 г борошна, перемішуємо. Начинка готова.

5. Дно форми для запікання змащуємо рослинною олією, викладаємо підготовлені яблука.

6. Дістаємо тісто з морозилки, натираємо на грубій тертці й викладаємо на яблука.

7. Ставимо пиріг у розігріту до 180 °С духовку та випікаємо протягом 45–60 хвилин. Коли верхівка набуде приємного золотистого кольору, а яблука розм’якнуть, страва готова!

Викладіть яблучний крамбл на тарілки, доповніть кулькою морозива та подавайте до столу.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.