Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Запіканка з кисломолочного сиру — один із найпоживніших та найкорисніших десертів. Її можна їсти у будь-який час доби: вона подарує заряд енергії зранку, допоможе підкріпити сили протягом дня та стане відмінним десертом для сімейної вечері.

Найчастіше готують сирну запіканку в духовці, але це не єдиний спосіб її приготування. Зробити її можна в мультиварці та навіть на сковорідці. Якщо ви хочете урізноманітнити смак традиційної сирної запіканки, до неї можна додати шоколад, ягоди, фрукти, сухофрукти, цукати та інші інгредієнти.

Сирна запіканка з манкою та шоколадом

Цю сирну запіканку в духовці надзвичайно смачною робить особливий інгредієнт — шоколад. Який саме шоколад брати для її приготування, залежить від ваших уподобань. Підійде як гіркий чорний, так і молочний, і навіть білий шоколад.

Сирна запіканка Випічка
Легко Сніданок

Інгредієнти

Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» 700 г
Сметана 21 % ТМ «Рудь» 2 ст. л.
Яйце 2 шт.
Цукор 4 ст. л.
Манка 4 ст. л.
Шоколад 50 г
Сіль
Для соусу:
Шоколад 1 плитка
Молоко ТМ «Рудь»
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

ПРИГОТУВАННЯ

Збити яйця, додавши сіль та цукор. Ввести сир, манку, перемішати. Додати сметану. Ще раз добре все перемішати за допомогою блендера, щоб запіканка була повітряною, збийте суміш міксером.

Форму для випікання змастіть маслом, для формування хрусткої шкоринки її можна обсипати манною крупою. Шоколад необхідно подрібнити на невеликі шматочки. Вони мають бути маленькими, інакше шоколад може пригоріти.

Розподіливши рівномірно шоколад на дні форми, викладіть зверху тісто. Запікати десерт необхідно при температурі близько 200 градусів. Він буде готуватися близько півгодини: запіканку можна виймати, коли шкірка зарум’яниться.

Щоб приготувати соус, достатньо розтопити на водяній бані шоколад, вливши в нього трохи молока. Запіканку перед подачею полити шоколадним соусом.



Запіканка із сиру та гречки в мультиварці

80 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» 250 г
Сметана 21 % ТМ «Рудь» 5 ст. л.
Гречка відварена 1,5 склянки
Сіль дрібка
Цукор 5 ст. л.
Масло вершкове
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

ПРИГОТУВАННЯ

Відварити гречку на воді. Можна зробити це в мультиварці, також можна взяти гречку, приготовану раніше. Змішати її з сиром. Щоб маса була більш однорідною, можна трохи пробити її блендером на невеликій швидкості, але домагатися однорідності не треба, у запіканці має відчуватися текстура гречки.

Збити яйця з цукром та сметаною. Змішати яєчно-сметанкову суміш з гречано-сирною та добре перемішати. Змазати чашу мультиварки маслом, викласти отриману суміш, розрівняти. Увімкнути режим «Випічка». Час приготування — 1 година.

Ця запіканка легко виймається з форми. Під час подачі її можна прикрасити збитими вершками або полити фруктовим йогуртом ТМ «Рудь».

Сирна запіканка на сковорідці

Запіканку із сиру можна готувати й на сковорідці. Так вона пропікається досить швидко. У цього способу приготування є свої особливості. По-перше, масу необхідно викладати не дуже товстим шаром. По-друге, її необхідно обов’язково накрити кришкою. По-третє, там, де сковорідка буде найгарячішою, маса підніметься, але потім осяде, як тільки запіканка вистигне.

40 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Сир кисломолочний 9 % ТМ «Рудь» 0,5 кг
Крупа манна 4 ст. л.
Яйце 3 шт.
Цукор 100 г
Цедра лимона 1,5 ч. л.
Рослинна олія для змащення сковорідки
Продукти, потрібні для приготування
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

ПРИГОТУВАННЯ

Добре розім’яти сир у мисці, додавши до нього подрібнену цедру лимона та ретельно перемішати. В іншій глибокій мисці треба збити за допомогою міксера яйця з цукром. Потихеньку всипати манну крупу та збивати масу, доки вона не стане пишною.

Яєчну масу влити в сир та перемішати до однорідності за допомогою ложки, а потім продовжувати збивати міксером.

Підготувати сковорідку: щедро змастити її рослинною олією, увімкнути сильний вогонь, накрити порожню сковорідку кришкою, залишити на вогні секунд на 40. Зменшити вогонь, відкрити кришку та рівномірним шаром викласти масу на сковорідку.

Накрити сковорідку кришкою, залишити на вогні на півгодини. Потім вимкнути і зняти кришку. Запіканка має вистигнути. Найзручніше нарізати її на шматочки прямо на сковорідці. Кожен шматочок витягнути за допомогою лопатки.

Така запіканка чудово смакуватиме зі сметаною ТМ «Рудь».

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.