Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
користь овочів та фруктів

Овочі й фрукти: суперкористь

Назад

Здорове харчування — мабуть, найкращий і найкорисніший тренд сучасності. Все більше українців читають у мережі відомих нутриціологів та стежать за блогерами, що активно вдосконалюють свій раціон. А вслід за цим — намагаються і самі не відставати: їдять вівсяну кашу на сніданок, познайомилися з чіа й кіноа, замінюють цукор медом, додають льон у салати, обирають рибу замість свинини, а замість солодких батончиків — натуральні цукерки. А ще — добре знають, що правильний добовий раціон — той, що наполовину складається з фруктів та овочів.

Та насправді це аж ніяк не новий модний тренд, а давно відома обов’язкова складова харчування кожної дорослої людини, про яку зараз активно нагадують медичні експерти та лікарі всього світу. До речі, навіть у «Рекомендаціях щодо здорового харчування дорослих», затверджених МОЗ України, зазначається: протягом дня овочів та фруктів потрібно з’їдати не менше ніж по 300 грамів!

Тож навіть якщо ви не абсолютний прихильник healthy-харчування, все одно поруч із пюре й котлетками у вашому раціоні обов’язково мають бути овочі, а крім печива, — фрукти і ягоди.

Здорова тарілка — тарілка з овочами

Овочі потрібно їсти щодня і бажано різноманітні. Деякі дієтологи навіть радять заповнити ними раціон не на половину, а не менш як на 70 %.

По-перше, овочі містять мало калорій, — крім картоплі та інших продуктів із крохмалем у складі. А по-друге, в них багато необхідних організму харчових волокон, вітамінів, мінералів та біофлавоноїдів. В овочах вони присутні в неоднакових кількостях та співвідношеннях, тому необхідно обирати і їсти різні плоди.

На думку експертів, протягом дня овочі потрібно вживати 4‒5 разів невеликими порціями — по 75‒80 грамів.

Чим овочі суперкорисні?

  • Захищають організм і підвищують його стійкість до багатьох хвороб, зокрема серцево-судинних.
  • Позитивно впливають на роботу мозку та захищають його клітини.
  • Підтримують організм під час емоційного виснаження та стресу.
  • Покращують зір і попереджають розвиток хвороб ока, тому обов’язково рекомендовані тим, хто багато працює за комп’ютером або постійно користується ґаджетами.
  • Насичують корисними речовинами, але при цьому допомагають зберегти здорову вагу.

Як і коли найкраще їсти овочі?

Аби овочі були максимально корисними організму й легко ним засвоювалися, потрібно знати, коли та які плоди вживати.

Умовно овочі поділяють на два види: перший — необроблені, або сирі, другий — оброблені, тобто приготовлені шляхом смаження, варіння, тушкування, печіння тощо.

Найкращий час для споживання овочів у натуральному вигляді — ранок або обід. В організмі відбувається посилений обмін речовин, тому сирі продукти добре перероблюються, що на додачу ще й сприяє спалюванню калорій.

А от увечері, коли травна активність сповільнюється, рекомендовано їсти оброблені овочі: так організм витрачає менше енергії на перетравлювання і засвоєння поживних речовин.

Фруктово-ягідний раціон

Крім овочів, невіддільною складовою вашого раціону мають стати фрукти та ягоди. Вони чудово заряджають енергією, збадьорюють і зміцнюють імунітет.

Спеціалісти рекомендують з’їдати протягом дня до 300‒400 г фруктів і ягід — дві порції по 150‒200 г. Споживати більше — не варто. Адже попри всю користь, треба зважати, що у них міститься фруктоза, яка у великих кількостях може нашкодити організму.


Як і коли правильно їсти фрукти

Ідеальний час, щоб насолодитися фруктами, — перша половина дня. Після 16:00 про них краще забути: організм уже налаштовується на відпочинок і метаболізм у ньому не такий активний, тому навантажувати його зайвим цукром не варто.

Факт, який здивує багатьох: фрукти — хоч і смачний, але шкідливий десерт. Вони викликають здуття живота, метеоризм і проблеми з травленням. Тому якщо ви звикли їсти солодкі плоди після основної трапези, рекомендуємо відмовитися від такої звички. Фрукти потрібно споживати окремо; найкраще, коли вони виконують роль перекусу між сніданком і обідом.

Заморожена продукція ТМ «Рудь»: користь у вашу морозилку

Здоровою альтернативою свіжих овочів та фруктів є заморожені продукти. Вони гарантовано виручать, коли у морозилці немає або закінчилися власні заготовки чи коли хочеться приготувати щось дуже корисне за мінімум часу.

В асортименті компанії «Рудь» ви знайдете десятки швидкозаморожених монокультур, як-от: шпинат, броколі, стручкову квасолю, цвітну капусту, горошок, гарбуз. А також безліч оригінальних міксів: наприклад, овочева суміш «Мексиканка» чи «Весняна» — ваші готові швидкі рішення для супів, салатів чи рагу.

Завдяки компанії «Рудь» у будь-який сезон вам доступні й ароматні ягоди: вишня, смородина, полуниця. А також лінійка ягід, перетертих з цукром: це як варення, тільки корисніше!

Заморожена продукція виготовляється за допомогою технології шокової заморозки. Для цього в період врожаю збираються виключно стиглі добірні плоди, в яких вміст корисних речовин — максимальний. І заморожуються при температурі ‒40 градусів. Жодних добавок швидкозаморожена продукція не містить: лише натуральні складники!

Крім того, заморожування повністю зберігає смак, аромат, вигляд і харчову цінність свіжих овочів і фруктів.

Чай та смузі Frenzy: фрукти та ягоди у зручному форматі

Хочете здорово харчуватися і при цьому абсолютно не жертвувати часовими ресурсами? Спробуйте справжні фрукти та ягоди від компанії «Рудь» у найзручнішому форматі!

Frenzy — це заморожені вітамінні чаї та смузі, у складі яких є лише найсмачніші мікси фруктів та ягід з додаванням овочів, зелені й трав. Продукція не містить консервантів, барвників і будь-яких інших добавок. Дізнайтеся більше цікавого на сайті бренду.

Кожна упаковка Frenzy — це набір індивідуальних стіків пюре. Дивіться, як просто готуються з них здорові напої!

Любите свой организм и питайтесь здорово!

Читайте також
2016-01-12T15:43:07+02:002020-04-08T17:30:40+03:00Здорове харчування — мабуть, найкращий і найкорисніший тренд сучасності. Все більше українців читають у мережі відомих нутриціологів та стежать за блогерами, що активно вдосконалюють свій раціон. А вслід за цим — намагаються і самі не відставати: їдять вівсяну кашу на сніданок, познайомилися з чіа й кіноа, замінюють цукор медом, додають
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.