Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Марципани (нім. Marzipan, від іт. Marzzapane — березневий пасхальний хлібець) — еластична суміш цукрової пудри з тертими, порошкоподібними горіхами, зазвичай — мигдалем. Ця суміш, де цукор складає від однієї третини до двох п’ятих, дає справжню, класичну марципанову масу, яка настільки добре формується без додаткових склеюючих добавок, що з неї можна штампувати цукерки, як маленькі — до кави, так і великі кондитерські вироби. Такі марципанові цукерки можуть глазуруватися (цукровою, лимонною, шоколадною глазур’ю) або залишатися без глазурування, що краще, оскільки не змінює ніжний смак самого марципана.

Марципан був винайдений у Франції, але найбільшого поширення набув у Німеччині (в XVIII—XIX ст.) і Австрії. Нажаль, наша кондитерська промисловість не випускає ці незвичайні своєрідні солодощі. Одна з найголовніших причин цього — незнання рецептури справжніх марципанів, вживання неправильних пропорцій і змішення іноді різної горіхової сировини (фундука, мигдалю, волоського горіха) при промисловому приготуванні марципанових виробів. Тим часом фундук, волоські або кедрові горіхи володіють іншим в порівнянні з мигдалем вмістом масла, і тому, не зважаючи на високі поживні якості, не можуть дати особливої марципанової суміші, що самосклеюється.

Наші діти читають казки Андерсена, Гауфа, Гофмана, братів Грімм, де згадка про марципани немов би символізує дитяче щастя. І, напевно, батьки не завжди можуть пояснити їм, що ж це таке. Тим часом марципани є природними і корисними для дітей солодощами: чисті горіхи і трохи високоякісної цукрової пудри. Це універсальний подарунок не тільки для дітей, але й для дорослих.

Справжні марципани, зроблені зі свіжомеленого мигдалю, — річ фантастична! Обходяться вони недешево, але витрачені на них кошти — безумовно себе виправдовують!

Марципанові солодощі — це частина вишуканої кулінарної культури Європи. ТМ «Рудь» застосувала марципан для виготовлення морозива преміум-класу. Отже, досить скоро, українські споживачі зможуть долучитися до вишуканого європейського смаку!

Читайте також
2016-02-02T11:45:51+02:002022-02-21T17:55:08+02:00Марципани (нім. Marzipan, від іт. Marzzapane — березневий пасхальний хлібець) — еластична суміш цукрової пудри з тертими, порошкоподібними горіхами, зазвичай — мигдалем. Ця суміш, де цукор складає від однієї третини до двох п’ятих, дає справжню, класичну марципанову масу, яка настільки добре формується без додаткових склеюючих добавок, що з неї можна штампувати цукерки, як маленькі — до кави, так і великі кондитерські вироби. Такі марципанові цукерки
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.