Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
страви з гарбуза

Помаранчевий сезон: готуємо гарбуза

Назад

Хто не пам’ятає гарбузовий сік із знаменитої серії романів англійської письменниці про хлопчика-чаклуна – Гаррі Поттера? Мабуть, гарбузовий сік став новим улюбленим напоэм цілого покоління хлопчиків та дівчаток, що мріють стати чаклунами, а також дорослих, котрі на коротку мить повернулися у світ дитинства. А хеллоуенські забави з гарбузовими головами – це тільки маленька частина цілої культури, присвяченої цьому продукту. Гарбуз ось вже багато років займає особливе місце у Америці, ставши символом здоров’я, достатку і осінньої щедрості, та цілі гарбузові бенкети – вже давно не новина.

У Європі гарбуз теж отримав почесне місце одного с найбільш улюблених продуктів. Рецепти з гарбуза часом попадаються найнесподіваніші: європейські гарбузові супи, запіканки, пюре та салати – обов’язковий елемент кухні здорового харчування. Арменія багата численними рецептами із запікання гарбуза, його додають у плов, фарширують рисом, кизилом і горіхами. Австрійці навчилися робити гарбузовий шнапс і – уявіть собі – каву!

Якого б розміру не був гарбуз, рецепти з її приготування зможуть здивувати навіть найбільш досвідченого повара. Маленькі гарбузи гарні для салатів, великі – для їстівних будинків-прикрас, фаршированих різноманітними наїдками. Однією з найбільш популярних страв у країнах СНГ є гарбузова каша, котра запам’яталася багатьом своїм ніжним і м’яким смаком. При цьому до гарбузового пюре добре добавляти будь-яку крупу, але краще усього підійде рис.

Смачний та корисний десерт для дітей – це гарбузові галушки, котрі готуються з гарбузового пюре з додаванням борошна та сиру. Змішуючи усе разом та формуючи з такої однорідної маси галушки, опустіть усе в киплячу воду ненадовго, і галушки готові. В даному випадку важливо не переварити страву, бо гарбуза за своєю природою дуже м’яка і може розвалитися. Гарбузові галушки можуть використовуватися як самостійна страва з соусами, або у якості гарніру до м’яса.

Якщо ви шукаєте щось новеньке до свого столу – це будуть страви з гарбуза, рецепти котрих збиралися віками і залишаються все такими ж популярними. Найбільш неочікуваним рішенням у такій «помаранчевій» кухні будуть десерти з гарбуза: варення, соуси, підливи і навіть морозиво! Приготувавши страву на основі гарбуза, не викидайте насіннячка, бо вони можуть стати чудовим завершенням до салату, прикрасою для торту чи родзинкою печива.

Читайте також
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.