Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
страви з гарбуза

Помаранчевий сезон: готуємо гарбуза

Назад

Хто не пам’ятає гарбузовий сік із знаменитої серії романів англійської письменниці про хлопчика-чаклуна – Гаррі Поттера? Мабуть, гарбузовий сік став новим улюбленим напоэм цілого покоління хлопчиків та дівчаток, що мріють стати чаклунами, а також дорослих, котрі на коротку мить повернулися у світ дитинства. А хеллоуенські забави з гарбузовими головами – це тільки маленька частина цілої культури, присвяченої цьому продукту. Гарбуз ось вже багато років займає особливе місце у Америці, ставши символом здоров’я, достатку і осінньої щедрості, та цілі гарбузові бенкети – вже давно не новина.

У Європі гарбуз теж отримав почесне місце одного с найбільш улюблених продуктів. Рецепти з гарбуза часом попадаються найнесподіваніші: європейські гарбузові супи, запіканки, пюре та салати – обов’язковий елемент кухні здорового харчування. Арменія багата численними рецептами із запікання гарбуза, його додають у плов, фарширують рисом, кизилом і горіхами. Австрійці навчилися робити гарбузовий шнапс і – уявіть собі – каву!

Якого б розміру не був гарбуз, рецепти з її приготування зможуть здивувати навіть найбільш досвідченого повара. Маленькі гарбузи гарні для салатів, великі – для їстівних будинків-прикрас, фаршированих різноманітними наїдками. Однією з найбільш популярних страв у країнах СНГ є гарбузова каша, котра запам’яталася багатьом своїм ніжним і м’яким смаком. При цьому до гарбузового пюре добре добавляти будь-яку крупу, але краще усього підійде рис.

Смачний та корисний десерт для дітей – це гарбузові галушки, котрі готуються з гарбузового пюре з додаванням борошна та сиру. Змішуючи усе разом та формуючи з такої однорідної маси галушки, опустіть усе в киплячу воду ненадовго, і галушки готові. В даному випадку важливо не переварити страву, бо гарбуза за своєю природою дуже м’яка і може розвалитися. Гарбузові галушки можуть використовуватися як самостійна страва з соусами, або у якості гарніру до м’яса.

Якщо ви шукаєте щось новеньке до свого столу – це будуть страви з гарбуза, рецепти котрих збиралися віками і залишаються все такими ж популярними. Найбільш неочікуваним рішенням у такій «помаранчевій» кухні будуть десерти з гарбуза: варення, соуси, підливи і навіть морозиво! Приготувавши страву на основі гарбуза, не викидайте насіннячка, бо вони можуть стати чудовим завершенням до салату, прикрасою для торту чи родзинкою печива.

Читайте також
2016-02-01T11:26:33+02:002018-04-23T17:10:15+03:00Хто не пам’ятає гарбузовий сік із знаменитої серії романів англійської письменниці про хлопчика-чаклуна – Гаррі Поттера? Мабуть, гарбузовий сік став новим улюбленим напоэм цілого покоління хлопчиків та дівчаток, що мріють стати чаклунами, а також дорослих, котрі на коротку мить повернулися у світ дитинства. А хеллоуенські забави з гарбузовими головами –
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.