Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Кожен народ має свої багаті, взяті ще з сивої давнини традиції. Вони присутні всюди: в одязі, побуті, мові, піснях, їжі тощо. Особливо цікавими є українські традиції в приготуванні різноманітних національних страв. Так, до кожного великого свята українці мають перелік обов'язкових страв. Хіба ж можна уявити Різдво без куті, а Великдень без паски?

Такою ж традиційною українською стравою вважаються млинці. Немає багато рецептів приготування млинців, незмінними інгредієнтами залишаються молоко, цукор, сіль, яйця, олія. Борошно для їх приготування може бути використане різне. Такою ж різноманітною може бути начинка. Тут вже все залежить від вигадливості господині. Мабуть, ніхто б не відмовився поласувати млинцями з медом, яблуками, м'яким сиром, згущеним молоком, грибами, м'ясом тощо.

При готуванні млинців господині нерідко стикаються з проблемами: як спекти тонкі та щільні млинчики, або ж, навпаки, пишні і пухкі. Розкриємо вам декілька секретів.

  • Для приготування млинців найкраще підходить пшеничне борошно. Але якщо ви віддаєте перевагу пухким млинцям, тоді борошно можна використовувати вівсяне або гречане.
  • Щоб уникнути появи грудочок, борошно додавайте невеликими порціями, постійно помішуючи.
  • Для того, щоб млинці вийшли дуже ніжними, борошно слід просіяти 2–3 рази.
  • Вода — основа для тонких і міцних млинців, але млинці, приготовані на молоці, значно смачніші. Змішайте молоко і воду — вийдуть щільні і смачні.
  • Якщо спекти млинці на кефірі, то вони вийдуть пишні. Той же ефект ви отримаєте, якщо зробите млинчики з дріжджового тіста.
  • Бажано мати окрему сковорідку для випічки млинців.

Ось кілька рецептів приготування млинців на молоці. Вони неодмінно стануть вам в нагоді, адже ці рецепти млинців перевірені вже не однією господинею, а інгредієнти вказані в точних пропорціях, що гарантує чудовий, ніжний смак.

Простий рецепт млинців на молоці

Традиційною українською стравою вважаються млинці. Ось кілька рецептів приготування млинців на молоці.

Десерти
Легко Обід

Інгредієнти

Молоко 2,6% ТМ «Рудь» 1 л
Яйця 4 шт.
Борошно 500 г
Олія 2 ст. л.
Цукор 1,5 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,6%, 1000 г
Молочні продукти
Молоко 2,6%
Простий рецепт млинців на молоці

Процес приготування

  1. У великій мисці збити яйця і цукор.
  2. Частину молока підігріти, посолити, і ретельно перемішати зі збитими яйцями і цукром.
  3. В отриману суміш поступово додавати борошно, постійно перемішуючи, аби не було грудочок.
  4. Додати трішечки соди, сіль і олію. Перемішати.
  5. Додати решту молока і збити. Тісто повинно бути в міру рідким.
  6. Розігріти сковороду.
  7. Обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору.

Рецепт млинців на молоці

180 хвилин Складно Сніданок

Інгредієнти

Молоко 2,5% ТМ «Рудь» 4 склянки
Яйця 1 шт.
Борошно 600 г
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 5 ч. л.
Цукор 1 ст. л.
Дріжджі 25 г
Сіль 1 ч. л.
Оливкова олія 3 - 4 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 900 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Рецепт млинців на молоці

Процес приготування

  1. Підігріти 3 стакани молока і розчинити в ньому дріжджі.
  2. Додати 0,5 столової ложки цукру-піску, сіль, жовтки, розтоплене масло. Перемішати.
  3. Додати 300 г борошна.
  4. Замісити тісто. Накрити його полотенцем. На 2 години поставити в тепле місце для бродіння.
  5. Коли тісто підійде, розвести його залишеним підігрітим молоком.
  6. Додати решту муки і цукру.
  7. Збити білок і поступово влити його в тісто.
  8. Знову замісити тісто і дати йому підійти.
  9. Розігріти сковороду. Під час випічки перемішувати тісто не можна.
  10. Обсмажити млинець з обох боків до золотистого кольору.

Тонкі млинці на молоці

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 2 шт.
Цукор 2 ст. л.
Молоко ТМ «Рудь» 0,7 л
Борошно 300 г
Сіль дрібка
Олія 50 г
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,6%, 1000 г
Молочні продукти
Молоко 2,6%
Тонкі млинці на молоці

Процес приготування

  1. У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром і сіллю.
  2. Вливаємо молоко і ще раз збиваємо до однорідної маси.
  3. Маленькими порціями додаємо борошно, постійно помішуючи. Потім вливаємо олію і ретельно розмішуємо.
  4. Печемо млинці на розігрітій сковороді 1–2 хвилини з обох сторін.


Цікаве про млинці

Найстаріший рецепт млинців на молоці датується XV століттям. Поданий він англійською мовою.

Найбільший млинець на молоці був випечений у 1994 році в місті Рочдейл. Його діаметр становив 15 метрів, а вага — 3 тонни.

Щороку жителі американського містечка Спрінгфілд, штат Массачусетс, влаштовують справжній млинцевий бенкет. Як говорить статистика, з початку святкування (а це з 1991 року) на сніданок подали більше 71 200 порцій млинців, і більше 40 000 любителів млинчиків покуштували свої улюблені страви.

В Англії теж є свої цікаві свята, головним героєм в яких виступає млинець. Візьмемо, приміром, хоча б Грішний вівторок. У цей день англійці влаштовують справжні млинцеві перегони. Головна умова — тримаючи сковороду в руках, підкидати млинці і при цьому, звичайно ж, бігти. Такі перегони проводяться з 1445 року.

Слов'янські народи здавна святкують Масляну – зимове свято з веселощами, музикою і млинцями.

Світовий рекорд по підкиданню млинців в повітря встановив Ральф Лау з міста Лейпциг. За дві хвилини він зумів підкинути млинець 416 разів. Ще один рекордсмен Майк Куцакре — пробіг марафон, постійно підкидаючи млинець, протягом 3 годин 2 хвилин і 27 секунд.

У Франції вірять, що бажання, загадане під час перевертання млинця, неодмінно здійсниться, якщо одночасно тримати в одній руці сковороду, а в іншій — монету.

Щороку жителі американського містечка Спрінгфілд, штат Массачусетс, влаштовують справжній млинцевий бенкет. Як говорить статистика, з початку святкування (а це з 1991 року) на сніданок подали більше 71 200 порцій млинців, і більше 40 000 любителів млинчиків покуштували свої улюблені страви.

В Англії теж є свої цікаві свята, головним героєм в яких виступає млинець. Візьмемо, приміром, хоча б Грішний вівторок. У цей день англійці влаштовують справжні млинцеві перегони. Головна умова — тримаючи сковороду в руках, підкидати млинці і при цьому, звичайно ж, бігти. Такі перегони проводяться з 1445 року.

Слов'янські народи здавна святкують Масляну – зимове свято з веселощами, музикою і млинцями.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Вихід
арина коровина
пальчики оближешь!
14 листопада, 2020
Вихід
Макс Ткачук
Мне понравился последний рецепт но края получаются немного сухие
17 серпня, 2020