Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Фарширована риба — ситна страва єврейської кухні із соковитою начинкою на основі рибного фаршу та овочів. Апетитну фаршировану рибу традиційно вважають царською стравою, адже в неї розкішний вигляд і надзвичайно ніжний смак.

Страву зазвичай готують із великих порід річкової риби, як от судак, білий амур або короп. Проте найкращий варіант для аматора — щука, оскільки шкірку з неї знімати досить легко, вона щільна й практично не рветься. А ще м'ясо щуки більш солодке й містить мінімальну кількість жиру, тому ідеально підходить для цієї страви.

Для фарширування важливо вибрати свіжу рибину. Адже в замороженої легко пошкоджується шкіра, що негативно впливає на зовнішній вигляд страви.

Запечену фаршировану рибу посипають зеленню, роблять на ній візерунки за допомогою соусу, обкладають фігурно нарізаними шматочками овочів та фруктів. Смачно приготована й красиво оформлена фарширована риба стане королевою вашого святкового столу.

Фарширована щука з сьомгою

Залежно від подачі фарширована щука може бути закускою або самостійною стравою. Така риба добре смакує з відвареною картоплею, рисом, овочами, запеченими яблуками.

фарширована рибаДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Щука (масою 2 кг) 1 шт.
Сьомга 300 г
Сало 100 г
Цибуля 2 шт.
Яйця 1 шт.
Морква 1 шт.
Рослинна олія для смаження
Білий батон 200 г
Молоко ТМ «Рудь» 200 г
Сіль, перець за смаком
Лимонний сік 1 ч. л.
Майонез 2 ст. л.
Гірчиця в зернах 1 ч. л.
Лимон 1 шт.
Маслини за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Фарширована щука з сьомгою

Приготування

1. Щуку чистимо від луски, видаляємо зябра та нутрощі.

2. З внутрішнього боку рибини підрізаємо основну кістку біля голови та хвоста так, щоб не пошкодити шкіру. За допомогою неглибоких надрізів ножем відділяємо тушку від шкіри.

3. Філе відокремлюємо від кісток та перекручуємо разом із сьомгою, цибулею та салом через м’ясорубку.

4. Батон замочуємо в молоці, відтискаємо та додаємо до фаршу.

5. Чистимо моркву, натираємо на дрібній тертці, обсмажуємо на рослинній олії. Додаємо до фаршу разом із яйцем. Солимо, перчимо.

Всі інгредієнти ретельно перемішуємо та відбиваємо масу.

6. Наповнюємо овочево-рибним фаршем шкіру щуки та зашиваємо.

7. Викладаємо рибину на деко нитками донизу.

8. Перемішуємо гірчицю, майонез та сік лимона. Змащуємо соусом тушку й головку щуки.

9. Запікаємо в духовці за температури 180 °C протягом години.

10. Коли щука охолоне, прикрашаємо її маслинами та кружальцями лимона, робимо візерунки майонезом.

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь