Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Ліниві голубці в сметанному соусі — апетитна домашня страва з фаршу, капусти й рису. Справжня знахідка для активних людей, які хочуть дивувати близьких смачненьким, однак мають обмаль часу для кухні.

Ліниві голубці, запечені в сметані зі спеціями, — це неймовірно смачно та корисно. Сметана робить голубці особливо ніжними та додає вершкових ноток смаку. А духмяні спеції й тушковані овочі дарують неповторний аромат.

Надзвичайно ситні й схожі на котлетки ліниві голубці напевне сподобаються дітлахам, які не в захваті від капусти. Ще б пак, адже її дрібно нашинковані шматочки надійно сховані у фарші.

Не полінуйтеся витратити час, аби підібрати правильне м’ясо для голубців. Якщо ви обрали свинину, лопатка, жирна соковита корейка та стегнова частина ідеально підійдуть для приготування фаршу.

Уважно відтворюйте рецепт — і ліниві голубці легко замінять вам традиційні.

Ліниві голубці в сметанному соусі

Соковиті овочево-м'ясні котлетки в сметані щойно з духовки так спокусливо парують і просто тануть у роті. Апетитне відкриття для тих, хто обожнює голубці, та не має часу їх готувати.

ліниві голубці в сметанному соусіДругі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Для голубців:
Свинина 500 г
Капуста білокачанна 200 г
Рис довгозернистий 200 г
Сіль за смаком
Перець за смаком
Для соусу:
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 200 г
Морква 1 шт.
Перець солодкий 1 шт.
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Часник 2 зубчики
Яйця 2 шт.
Борошно 1 ст. л.
Рослинна олія для смаження
ліниві голубці в сметанному соусі

Приготування

Етап № 1

Нарізаємо свинину чималими шматочками. Чистимо цибулю та часник. За допомогою м’ясорубки готуємо фарш.

Етап № 2

Додаємо до фаршу яйця, сіль та перець. Ретельно перемішуємо.

Етап № 3

Промиваємо рис та відварюємо на повільному вогні до готовності. Води знадобиться вдвічі більше, ніж плануємо зварити рису. Слідкуємо, щоб кришка каструлі була закритою, аби не виходив пар.

Етап № 4

Відварений рис додаємо до фаршу. Перемішуємо, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.

Етап № 5

Шинкуємо капусту та додаємо її до фаршу. Знову ретельно перемішуємо фарш.Формуємо невеличкі котлетки.

Етап № 6

Розігріваємо сковороду та обсмажуємо котлетки до рум’яної скоринки з обох боків.

Етап № 7

Саме час приготувати соус. Цибулю та перець нарізаємо дрібними шматочками. Моркву натираємо на грубій тертці. Викладаємо овочі в розігріту сковороду та обсмажуємо в олії.

Додаємо борошно, сметану, 250 мл води. Перемішуємо й тушкуємо на повільному вогні близько шести хвилин.

Етап № 8

Розігріваємо духовку до 190 °C. Перекладаємо ліниві голубці у форму та заливаємо сметанним соусом. Запікаємо протягом 30 хвилин.

Смакуйте з задоволенням!


Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.