Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Кабачки почали вирощувати ще за 3000 років до н. е. Батьківщиною цього овоча вважається Центральна Америка й Індія. Лише в XVI ст. кабачки були завезені у Європу, а зараз — популярні в багатьох країнах. При цьому особливе місце належить кабачкам у середземноморській кухні. А от у Європі гурмани полюбляють різновид кабачків — цукіні.

У складі плодів кабачків — 95 % води, але, крім цього, вони містять чимало корисних вітамінів та елементів: вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, магній, фосфор.

Кабачки вважаються дієтичним продуктом, адже вони не лише мають низьку калорійність, а й надовго забезпечують відчуття ситості.

Особливо смакують страви з кабачків улітку, оскільки цей овоч легко засвоюється організмом.  

Рецепт кабачкових оладок

Злегка достиглі кабачки — найсмачніші. Вони відрізняються не лише кращими смаковими властивостями, але й мають найвищу концентрацію корисних вітамінів та елементів. Саме такі плоди й обирайте для приготування млинчиків із кабачків. Цю страву можна подавати до столу і як поживний сніданок, і як легку вечерю.

Другі страви
Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 500‒600 г
Біокефір ТМ «Рудь» 2/3 склянки
Яйця 1 шт.
Борошно 8 ст. ложок (з гіркою)
Сіль 1 ч. ложка
Сода 1 ч. ложка
Олія для смаження
Сметана ТМ «Рудь» 250 мл
Часник 2 зубчики
Кріп
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 250 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Біо кефір 2,5%, 500 г
Молочні продукти
Біокефір 2,5%
Оладки з кабачків

Приготування

Для приготування млинчиків із кабачків очищаємо плоди від шкірки й подрібнюємо їх на великій тертці. Проте, якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати, — вона досить тонка. Натирати овоч саме на великій тертці теж не обов'язково, можна й на дрібній, — так млинчики з кабачків будуть мати більш однорідну структуру.

Кефір виливаємо у глибоку посудину й додаємо соду. Залишаємо на кілька хвилин, після чого додаємо сіль і ретельно перемішуємо.

В утворену масу вбиваємо яйце й додаємо натерті кабачки. Але перед цим їх потрібно віджати, «звільнивши» від зайвої рідини. Залишилося додати борошно й перемішати.

Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану — вона не має бути ні рідкою, ні занадто густою. Готове тісто залишаємо на кілька хвилин.

Ставимо сковорідку на невеликий вогонь, наливаємо олію й чекаємо, поки вона добре прогріється.

Для формування млинчиків нам знадобиться столова ложка. За допомогою неї викладаємо тісто на сковорідку й обсмажуємо до золотистого кольору.

Найкраще млинчики з кабачків смакують зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішайте 250 мл густої сметани ТМ «Рудь» із чавленим часником та подрібненим кропом.

Викладаємо млинчики з кабачків на тарілку й додаємо ложку сметанно-часникового соусу. Смачне частування можна подавати до столу!

Млинчики з кабачків

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 2 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 1 склянка
Борошно 1 склянка та 2 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Яйця 3 шт.
Олія 3 ст. л.
Сметана ТМ «Рудь» для подачі
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Подрібнити кабачки на тертушці з дрібними отворами. Посолити, збити разом з яйцями віничком чи за допомогою міксера.

Просіяти борошно, всипати його в кабачки, добре перемішати.

Влити рослинну олію, молоко, ще раз вимішати суміш.

Випікати тонкі млинці на гарячій сковорідці на невеликій кількості рослинної олії.

Після першого млинця можна оцінити, чи достатньо борошна, та, якщо є необхідність, додати ще трішки. Кожного разу перед тим, як вилити суміш на сковорідку, треба добре її перемішати. Складаючи млинці, можна промазувати їх невеликою кількістю топленого масла.

У тісто для млинців за бажанням можна додати трохи подрібненої зелені.

Подавайте млинці до столу зі сметаною ТМ «Рудь»,  і хай буде смачно!

Деруни з кабачків та баклажанів зі сметанним соусом

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 1шт.
Баклажани 1шт.
Картопля 3 шт.
Цибуля 1 шт.
Борошно близько 6 ст. л.
Яйце 1 шт.
Сіль за смаком
Для соусу:
Сметана ТМ «Рудь» 3 ст. л.
Майонез 3 ст. л.
Часник подрібнений 4 зубки
Огірок солоний 1 шт.
Подрібнений кріп
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Овочі почистити від шкірки. На тертушці з великими отворами натерти кабачок, баклажан, цибулю та картоплю. Змішати інгредієнти, додати яйце, борошно, посолити. Обсмажувати на рослинній олії. Деруни з кабачків виходять хрусткими, але якщо ви полюбляєте більш м’які, можете протушкувати їх під кришкою протягом кількох хвилин.

Для соусу змішати сметану з майонезом, додати інші інгредієнти та ретельно перемішати.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.