Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Кабачки почали вирощувати ще за 3000 років до н. е. Батьківщиною цього овоча вважається Центральна Америка й Індія. Лише в XVI ст. кабачки були завезені у Європу, а зараз — популярні в багатьох країнах. При цьому особливе місце належить кабачкам у середземноморській кухні. А от у Європі гурмани полюбляють різновид кабачків — цукіні.

У складі плодів кабачків — 95 % води, але, крім цього, вони містять чимало корисних вітамінів та елементів: вітаміни С, В1, В2, калій, кальцій, магній, фосфор.

Кабачки вважаються дієтичним продуктом, адже вони не лише мають низьку калорійність, а й надовго забезпечують відчуття ситості.

Особливо смакують страви з кабачків улітку, оскільки цей овоч легко засвоюється організмом.  

Рецепт кабачкових оладок

Злегка достиглі кабачки — найсмачніші. Вони відрізняються не лише кращими смаковими властивостями, але й мають найвищу концентрацію корисних вітамінів та елементів. Саме такі плоди й обирайте для приготування млинчиків із кабачків. Цю страву можна подавати до столу і як поживний сніданок, і як легку вечерю.

Другі страви
Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 500‒600 г
Біокефір ТМ «Рудь» 2/3 склянки
Яйця 1 шт.
Борошно 8 ст. ложок (з гіркою)
Сіль 1 ч. ложка
Сода 1 ч. ложка
Олія для смаження
Сметана ТМ «Рудь» 250 мл
Часник 2 зубчики
Кріп
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 21%, 250 г
Молочні продукти
Сметана 21%
Оладки з кабачків

Приготування

Етап №1

Для приготування млинчиків із кабачків очищаємо плоди від шкірки й подрібнюємо їх на великій тертці. Проте, якщо кабачки молоді, шкірку можна не знімати, — вона досить тонка. Натирати овоч саме на великій тертці теж не обов'язково, можна й на дрібній, — так млинчики з кабачків будуть мати більш однорідну структуру.

Етап №2

Кефір виливаємо у глибоку посудину й додаємо соду. Залишаємо на кілька хвилин, після чого додаємо сіль і ретельно перемішуємо.

Етап №3

В утворену масу вбиваємо яйце й додаємо натерті кабачки. Але перед цим їх потрібно віджати, «звільнивши» від зайвої рідини. Залишилося додати борошно й перемішати.

Етап №4

Консистенція тіста повинна нагадувати густу сметану — вона не має бути ні рідкою, ні занадто густою. Готове тісто залишаємо на кілька хвилин.

Етап №5

Ставимо сковорідку на невеликий вогонь, наливаємо олію й чекаємо, поки вона добре прогріється.

Етап №6

Для формування млинчиків нам знадобиться столова ложка. За допомогою неї викладаємо тісто на сковорідку й обсмажуємо до золотистого кольору.

Етап №7

Найкраще млинчики з кабачків смакують зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування змішайте 250 мл густої сметани ТМ «Рудь» із чавленим часником та подрібненим кропом.

Етап №8

Викладаємо млинчики з кабачків на тарілку й додаємо ложку сметанно-часникового соусу. Смачне частування можна подавати до столу!

Млинчики з кабачків

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 2 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 1 склянка
Борошно 1 склянка та 2 ст. л.
Сіль 0,5 ч. л.
Яйця 3 шт.
Олія 3 ст. л.
Сметана ТМ «Рудь» для подачі
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Етап №1

Подрібнити кабачки на тертушці з дрібними отворами. Посолити, збити разом з яйцями віничком чи за допомогою міксера.

Етап №2

Просіяти борошно, всипати його в кабачки, добре перемішати.

Етап №3

Влити рослинну олію, молоко, ще раз вимішати суміш.

Етап №4

Випікати тонкі млинці на гарячій сковорідці на невеликій кількості рослинної олії.

Етап №5

Після першого млинця можна оцінити, чи достатньо борошна, та, якщо є необхідність, додати ще трішки. Кожного разу перед тим, як вилити суміш на сковорідку, треба добре її перемішати. Складаючи млинці, можна промазувати їх невеликою кількістю топленого масла.

Етап №6

У тісто для млинців за бажанням можна додати трохи подрібненої зелені.

Подавайте млинці до столу зі сметаною ТМ «Рудь», і хай буде смачно!

Деруни з кабачків та баклажанів зі сметанним соусом

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Кабачки 1шт.
Баклажани 1шт.
Картопля 3 шт.
Цибуля 1 шт.
Борошно близько 6 ст. л.
Яйце 1 шт.
Сіль за смаком
Для соусу:
Сметана ТМ «Рудь» 3 ст. л.
Майонез 3 ст. л.
Часник подрібнений 4 зубки
Огірок солоний 1 шт.
Подрібнений кріп
Продукти, потрібні для приготування
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Етап №1

Овочі почистити від шкірки. На тертушці з великими отворами натерти кабачок, баклажан, цибулю та картоплю. Змішати інгредієнти, додати яйце, борошно, посолити. 

Етап №2

Обсмажувати на рослинній олії. Деруни з кабачків виходять хрусткими, але якщо ви полюбляєте більш м’які, можете протушкувати їх під кришкою протягом кількох хвилин.

Етап №3

Для соусу змішати сметану з майонезом, додати інші інгредієнти та ретельно перемішати.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.