Лосось із рататуєм
НазадОпис страви
У цьому матеріалі ми презентуємо вам рецепт лосося з рататуєм і соусом зі шпинату. Запевняємо: готується просто, виглядає яскраво і смакує неймовірно!
І нехай вас не лякає довга назва — із замороженою продукцією від ТМ «Рудь» усі необхідні інгредієнти можна віднайти у морозилці найближчого супермаркету!
Лосось із рататуєм вражає своєю елегантністю. Саме цю страву готував шеф-кухар академії Київської асоціації шеф-кухарів Володимир Руденко в рамках чергової сесії організації. І використав для цього заморожені овочі «Рудь». Присутні на майстер-класі кулінари — як українські, так і фахівці міжнародного класу — високо оцінили якість продукції торгової марки та оригінальність страви!
Лосось із рататуєм і соусом зі шпинату
Стейк із лосося, запечений у духовці, в поєднанні з рататуєм, і все це під соусом зі шпинату ... Звучить справді божественно!
Інгредієнти
Стейки лосося | 450 г |
Овочева суміш «Мексиканка» ТМ «Рудь» | 400 г |
Помідори | 2 шт. |
Цибуля | 1 головка |
Шпинат ТМ «Рудь» | 100 г |
Вершки | 2 ст. ложки |
Овочевий бульйон | за потреби |
Масло ТМ «Рудь» | 50 г |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування слід почати з підготовки рататуя: в овочеву суміш додайте очищені від шкірки і насіння шинковані помідори (конкасе з томатів — мовою професійних кухарів). Приправте суміш сіллю й перцем за смаком.
Після того як рататуй готовий, викладіть овочі на попередньо підсолені і приправлені перцем стейки лосося. Після чого відправте рибу до духовки і запікайте до готовності.
Поки лосось готується в духовці, саме час зайнятися приготуванням соусу зі шпинату. Для цього 10 хвилин томіть дрібно нарізану цибулю на добре розігрітій сковороді з невеликою кількістю вершкового масла. Додайте в масу листя шпинату, протушкуйте, поперчіть і посоліть. Після цього влийте в сковороду вершки і випарюйте соус 3–4 хвилини. Якщо консистенція занадто густа, додайте трохи овочевого бульйону.
Готовий соус перелийте до блендера й збивайте до утворення однорідної маси. Після цього перетріть соус через сито, і він готовий.
Стейки лосося з рататуєм перед подачею до столу полийте невеликою кількістю соусу зі шпинату.