 
 Грецький десерт «Кадаїф»
НазадОпис страви
Унікальна структура та бездоганний вершково-горіховий смак — грецький десерт «Кадаїф» — справжня знахідка для поціновувачів вишуканих поєднань.
Подрібнені горіхи в тандемі з пряними спеціями загортають у повітряне тісто кадаїф, додають розтоплене вершкове масло та запікають до рум’яної скоринки. Потім щедро поливають цукровим сиропом, щоб десерт став соковитим та ніжним.
Порадуйте цією смакотою близьких — створювати кулінарні шедеври з тістом кадаїф від «Рудь», виготовленим за сучасними технологіями, — комфортно та зручно. А готовий десерт зникне зі столу за лічені хвилини.
Грецький десерт із тістом кадаїф та горіхами
Перед загортанням горіхової начинки в тісто обережно розділіть його на волокна та накрийте вологим рушником, щоб не дати висохнути. Кожному рулетику надайте акуратної форми за допомогою кулінарного пензля, вмоченого у вершкове масло.
Інгредієнти
| Тісто кадаїф ТМ «Рудь» | 450 г | 
| Цукор | 450 г | 
| Лимон | 1 шт. | 
| Кориця | 1 паличка | 
| Вода | 330 мл | 
| Волоські горіхи або фісташки | 250 г | 
| Кориця мелена | 1 ч. л. | 
| Гвоздика мелена | 1 дрібка | 
| Вершкове масло «Хуторок селянський», 72,5 % | 250 г | 
 
 Приготування
1. У каструлі з’єднуємо цукор, цедру лимона, паличку кориці та воду, доводимо до кипіння. Варимо протягом 2 хвилин, даємо сиропу охолонути.
2. До волоських горіхів додаємо дрібку кориці та гвоздики, подрібнюємо у блендері.
3. Розтоплюємо вершкове масло, змащуємо форму для випікання.
4. Розморожене тісто кадаїф розділяємо на стрічки шириною 5 см та довжиною 30 см. Викладаємо на початок стрічки дві столові ложки подрібненої суміші горіхів, загортаємо в рулетик. Складаємо всі рулетики у форму для випікання.
6. Посипаємо заготовку залишками горіхової суміші та заливаємо розтопленим вершковим маслом.
7. У розігріту до 160–180 °C духовку ставимо форму та випікаємо 45–60 хвилин до однорідного золотистого кольору.
8. Охолоджений цукровий сироп проціджуємо та поливаємо ним готовий десерт. Залишаємо на 10–15 хвилин.
Смачного!


 
  
  
  
  
 