Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Коли на плиті кипить капусняк, поживний обід для всієї родини гарантовано!

На м’ясному бульйоні, з пшоном і шкварками, приправлений сметаною та свіжою зеленню — капусняк варили ще запорозькі козаки. І не дарма — тарілка цієї ароматної густої страви дарує відчуття ситості на довгі години.

За смаком та наваристістю капусняк не поступається борщу, проте має свої особливості. Готують такий суп виключно з квашеної капусти, яку віджимають від розсолу та дрібно шинкують. А от картоплю часто варять цілою, після чого прямо в каструлі розминають товкачем.

Для бульйону вибирають жирну свинину або телятину. А якщо хочуть приготувати пісний капусняк, варять юшку з грибів та додають олію.

Класичний капусняк із пшоном та сметаною

Надзвичайно цінний інгредієнт капусняка — пшоняна крупа. У поєднанні з овочами та зеленню вона насичує організм клітковиною, виводить жир і токсини, завдяки чому капустяний суп корисний для фігури.

Капусняк подають зі сметаною та житнім хлібом.

капусняк з пшоном та сметаноюПерші страви
Легко Обід

Інгредієнти

Свинина 300 г
Квашена капуста 250 г
Картопля 4шт.
Морква 1 шт.
Часник 2 зубчики
Цибуля ріпчаста 2 шт.
Пшоно ½ склянки
Томатна паста 2 ст. л.
Сметана ТМ «Рудь» 100 г
Рослинна олія для смаження
Лавровий лист 3 шт.
Сіль, перець за смаком
Кріп, петрушка за смаком
Класичний капусняк із пшоном та сметаною

Приготування

1. М’ясо нарізаємо чималими шматочками та опускаємо в каструлю з холодною водою. Доводимо до кипіння, знімаємо піну, варимо на маленькому вогні протягом 40 хвилин.

2. Промиваємо пшоно, додаємо до бульйону. Варимо ще 10 хвилин.

3. Чистимо та миємо овочі. Картоплю нарізаємо невеликими кубиками та викладаємо в каструлю — до бульйону з пшоном. Варимо до готовності картоплі.

4. Квашену капусту віджимаємо від розсолу й дрібно шинкуємо. Кидаємо в бульйон разом із лавровим листом. Солимо, перчимо. Варимо на слабкому вогні ще 15 хвилин.

5. Моркву натираємо на тертці, цибулю нарізаємо маленькими шматочками, подрібнюємо часник. Смажимо овочі на розігрітій сковороді з олією.

Додаємо томатну пасту й трохи води. Тушкуємо овочі п’ять хвилин і додаємо до вмісту каструлі. Перемішуємо.

6. Посипаємо суп дрібно нарізаною зеленню та доводимо до кипіння. Знімаємо каструлю з вогню, даємо страві настоятися 20–30 хвилин.

7. Теплий суп розливаємо по тарілках та додаємо сметанку.

Нарізаємо житній хліб скибочками та кличемо домашніх до столу — смакувати капусняк і набиратися сил!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.