Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Починати новий день із фритати — чудова італійська традиція!

Соковита, ніжна фритата — це омлет з овочами, грибами чи м’ясом, щедро посипаний натертим сиром та запечений у духовці.

Хитрість цієї яєчної запіканки в тому, що в разі заміни інгредієнтів повністю змінюється й смак страви. Чергуйте бекон із ковбасою, використовуйте моцарелу замість бринзи, додавайте різноманітні овочі — й щодня насолоджуйтеся новим поживним сніданком. 

Експрес-варіант — фритата на сковороді. Така ж пухка й ситна, але швидка яєчня стане смачним порятунком для всіх, у кого обмаль часу для приготування страв.

Класична фритата з помідорами, болгарським перцем і моцарелою

Поснідати фритатою з червоними літніми овочами — смачно і корисно! Болгарський перець заряджає вітаміном С. А помідори покращують розумову активність — саме те, що треба зранку!

Салати та закуски
Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 мл
Помідори 2 шт.
Болгарський перець ½ шт.
Сир моцарела 200 г
Листя базиліку 5 шт.
Оливкова олія для смаження
Сіль за смаком
Перець за смаком
класична фритата з помідорами, болгарським перцем і моцарелою

Приготування

Етап № 1

Підготуємо овочі та зелень. Болгарський перець ріжемо соломкою. З помідорів знімаємо шкірку та нарізаємо кружальцями або скибочками. Подрібнюємо базилік.

Етап № 2

У великій посудині збиваємо яйця з молоком.

Етап № 3

Розігріваємо жароміцну сковорідку, додаємо рослинну олію, виливаємо яєчно-молочну суміш. Зверху викладаємо помідори, болгарський перець та зелень. Натираємо моцарелу на великій тертці та посипаємо нею омлет. Смажимо під закритою кришкою на невеликому вогні протягом 5–7 хвилин.

Етап № 4

Коли омлет підсмажиться знизу, ставимо його в розігріту до 180 °C духовку (з функцією верхнього вогню або гриля) ще на 8–10 хвилин, аби страва підрум’янилася зверху.

Фритата з кабачками та сиром проволоне

Запечені в повітряній яєчно-молочній суміші кабачки нормалізують травлення та підтримують здоров’я шкіри. Однак головний секрет кабачкової фритати — в низькій калорійності. Ідеально для всіх, хто бажає снідати ситно і з користю для здоров’я.

20 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 6 шт.
Кабачки ½ шт.
Молоко ТМ «Рудь» 50 мл
Сир проволоне ⅓ чашки
Листя базиліку 6 шт.
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % 1,5 ст. л.
Зелена цибуля 3 гілочки
Часник 3 зубчики
Сіль за смаком
Перець за смаком
фритата з кабачками та сиром проволоне

Приготування

Етап № 1

Половину свіжого молодого кабачка нарізаємо скибочками. Подрібнюємо зелену цибулю, часник та базилік.

Етап № 2

Форму для запікання змащуємо вершковим маслом, висипаємо подрібнену цибулю та часник, солимо й ставимо на кілька хвилин у духовку.

Етап № 3

Викладаємо на дно форми скибочки кабачка і повертаємо в духовку. Запікаємо кабачки протягом 8 хвилин, аби скибочки стали м’якими.

Етап № 4

Поки кабачки запікаються, збиваємо яйця з молоком, солимо та перчимо суміш. Додаємо подрібнений базилік.

Етап № 5

Заливаємо кабачки яєчно-молочною масою та ставимо в духовку ще на 10–15 хвилин. У кінці приготування додаємо натертий сир.

Фритата з беконом, овочевим асорті та сиром чедер

Універсальна фритата на всі сезони — з овочевими асорті. Адже навіть коли сезон свіжих овочів минає, залишається різноманітний асортимент заморожених сумішей від ТМ «Рудь»! Тож балувати рідних незвичними вітамінними омлетами можна хоч щодня. А насиченого пряного аромату страві додасть бекон або шматочки ковбаси.

30 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Яйця 7 шт.
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» 180 г
Молоко ТМ «Рудь» 70 г
Вода 60 г
Бекон 50 г
Сир чедер 200 г
Рослинна олія для смаження
Зелена цибуля 3 гілочки
Сіль за смаком
Перець за смаком
Гірчиця за смаком
фритата з беконом, овочевим асорті та сиром чедер

Приготування

Етап № 1

Овочеву суміш викладаємо на сковороду, додаємо воду й тушкуємо під закритою кришкою протягом 10 хвилин.

Етап № 2

У глибокій посудині збиваємо яйця з молоком, перцем, сіллю та гірчицею.

Етап 3

Тонкими смужками нарізаємо бекон та підсмажуємо на окремій сковороді до золотистої скоринки.

Етап 4

Подрібнюємо зелену цибулю. На тертці з великими вічками натираємо чедер. Сир та цибулю додаємо до яєчно-молочної суміші разом із тушкованими овочами та беконом. Перемішуємо.

Етап 5

Викладаємо суміш на розігріту з олією сковороду та готуємо омлет на маленькому вогні близько 10 хвилин.

Готову фритату розріжте на шматки та подавайте до столу. Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь