Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Оригінальний рецепт шарлотки був створений у Німеччині. Її готували з білого хліба, заварного крему, фруктів і лікеру.

Дещо пізніше шарлотка стала відомою як страва англійської кухні. В Англії вона вважалася різновидом пудингу, який зазвичай подають теплим.

Найбільш популярною начинкою для шарлотки стали яблука завдяки їхній поширеності та доступній ціні. Однак це зовсім не означає, що для такого пирога не підійдуть інші фрукти чи ягоди. Для смачної й ароматної шарлотки можна сміливо використовувати груші, сливи, полуницю. Ба більше: фруктова начинка легко заміняється шоколадним мусом чи будь-яким іншим кремом.

Рецепт шарлотки включає в себе звичайні продукти. Тому буде зовсім не дивно, якщо по них вам не доведеться йти до магазину,  бо вони вже є на вашій кухні. Пиріг легко готується, не потребуючи значних ні часових, ні фінансових затрат!

Шарлотка з яблуками

Оригінальний рецепт шарлотки був створений в Німеччині, будучи класичною німецькою стравою – десертом.

Шарлотка з яблуками: пишний пиріг Випічка
Легко Обід

Інгредієнти

Яйце куряче 7 шт.
Цукор 2 склянки
Масло «Хуторок селянський», 73 % (розтоплене) 0,5 склянки
Борошно пшеничне 2 склянки 2 склянки
Яблука за смаком
Борошно для посипання яблук
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Шарлотка з яблуками

Приготування

У сухій ємності збиваємо яйця з цукром. Якщо яйця великі, достатньо взяти 5 шт. Суміш треба збити в дуже міцну піну. Звичайним віничком такого ефекту домогтися неможливо, тому знадобиться міксер.

Масло розтопити на паровій бані й добавити у збиті з цукром яйця. Повторно збити до повного розчинення масла.

Просіяти борошно. Чим краще просіяне борошно, тим пишнішою вийде шарлотка, бо просіювання не тільки допоможе позбутися непотрібних грудочок, прочистити борошно, а й послужить природним розпушувачем.

Акуратно ввести просіяне борошно в отриману суміш-піну з яєць, цукру та масла. Робити це потрібно поступово, постійно перемішуючи, щоб не допустити виникнення грудочок. Якщо суміш буде неоднорідною, тісто не зможе підійнятися й пиріг не вийде пишним.

Яблука ретельно очистити від насіннєвих коробочок і порізати слайсами. Деякі господині вважають за краще нарізати дольками, однак для запікання шарлотки це не найкращий спосіб нарізки. Чим тонше нарізані яблука, тим краще вони пропечуться в тісті.

Перед додаванням яблук у тісто необхідно попередньо присипати їх борошном. Використання невеликої кількості борошна попередить їх осідання на дно й допоможе рівномірно розподілити по всьому тісту. Зайве борошно струсити.

У змащену форму вилити трохи тіста, висипати яблука й залити їх рештою тіста. Саме така послідовність дій забезпечить рівномірний розподіл яблук по масі й не завадить підніманню тіста.

Ставити пиріг варто в уже розігріту до 160–180 градусів духовку. Випікати варто при тій же помірній температурі, аби шарлотка не підгоріла і добре пропеклася. Тривалість запікання залежить від розмірів отриманого пирога  приблизно 40–50 хвилин. Якщо духовка має слабку потужність, запікання може тривати на 10–15 хвилин більше.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.