Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
Ніжні шведські булочки з корицею

Шведські булочки з корицею

Назад

Опис страви

У Швеції булочки з корицею як елемент традиційної кухні стали популярними в середині 20 століття. З того часу і дотепер цю здобу обожнюють не лише в королівстві: вона отримала славу й любов далеко за його межами.

Шведська булочка з корицею нагадує равлика, оскільки зроблена зі спірально згорнутої смужки тіста, традиційно присмаченої солодкою коричною глазур'ю із кленовим сиропом або вершковим сиром, родзинками та горіхами.

Шведи настільки захоплюються своєю випічкою, що навіть заснували Kanelbullens dag — День булочок з корицею, що відзначається восени. А ще в їхньому повсякденному житті існує такий феномен, як фіка. Це — маленька перерва на каву з булочкою: через кожні дві години всі відкладають свої справи і смакують гарячим напоєм з ароматними коричними плюшками.

Спробуйте цей скандинавський смаколик, приготовлений за нашим рецептом, — і ви забажаєте долучитися до такої традиції!

Ароматні та ніжні шведські булочки з корицею

Шведська булочка з корицею нагадує равлика, оскільки зроблена зі спірально згорнутої смужки тіста.

Випічка
Легко Сніданок

Інгредієнти

Молоко ТМ «Рудь», 2,5 % 400 мл
Сухі дріжджі 10 г
Цукор 220 г
Сіль 800 г
Пшеничне борошно 150 г
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % 2 шт.
Яйце 2 ст. л.
Кориця 2 ст. л.
Яєчний жовток 1 шт.
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

Приготування

Етап № 1

Висипаємо у підігріте до 40 градусів молоко дріжджі й розчиняємо їх. В іншій ємності розтоплюємо 100 г вершкового масла. Переливаємо його в молочно-дріжджову суміш. Додаємо 10 г цукру і сіль.

Етап № 2

Просіюємо борошно. Поступово вводимо його в молочну суміш і формуємо еластичне тісто, яке добре відстає від рук.

Залишаємо накрите рушником тісто в теплому місці підходити протягом 30–50 хвилин.

Етап № 3

Стіл покриваємо тонким шаром борошна, викладаємо тісто й починаємо розкачувати його до товщини у 3 мм. Розтоплюємо решту вершкового масла і змащуємо ним тісто. Змішуємо цукор і корицю, посипаємо ними тісто і складаємо його навпіл.

Етап № 4

Нарізаємо тісто смужками шириною 3 см. Кожну смужку згортаємо по спіралі у вигляді «равлика» і викладаємо на деко, застелене пергаментним папером для випічки та змащене яєчним жовтком. Відправляємо «равликів» у духовку, розігріту до 200 градусів приблизно на 15–20 хвилин.

І кличемо близьких на смачне чаювання!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.