Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Якщо ви любите домашню випічку, але за браком часу не можете дозволити собі приготування складних десертів, у такому разі занотуйте собі рецепт мафінів з курагою! Простота і швидкість приготування забезпечили цим кексам із різноманітними начинками популярність у всьому світі.

Мафіни з ягодами, цукатами чи сухофруктами — чудовий десерт для сніданків чи вечірнього чаювання. Приготувати кекси досить легко: головне мати необхідні продукти та трішки натхнення. Можна сміливо експериментувати з начинкою, додавати для аромату цедру, ваніль, корицю, прикрашати мафіни кремом чи фруктами.

Ароматні мафіни на сметані з курагою

Мафіни з курагою Випічка
Легко Сніданок

Інгредієнти

Борошно 260 г
Цукор 160 г
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73% 100 г
Яйце 2 шт.
Сметана ТМ «Рудь», 21 % 150 г
Молоко ТМ «Рудь» 2,5 % 100 г
Курага 100 г
Цедра апельсина 1 ч. л.
Цукрова пудра 1 ст. л.
Сода 0,5 ч. л.
Сіль ¼ ч. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сметана 21%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 21%

ПРИГОТУВАННЯ

Етап № 1

У глибоку миску виливаємо молоко, додаємо сметану, яйця, апельсинову цедру і м’яке вершкове масло. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

Етап № 2

Висипаємо у тісто цукор, сіль, соду, просіяне борошно. Знову ретельно перемішуємо всі складники. Нарізаємо курагу та додаємо у тісто.

Етап № 3

Змащуємо формочки для мафінів вершковим маслом, розливаємо в них тісто. Ставимо кекси у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів. Випікаємо 20–30 хвилин. Діставши мафіни з духовки, залишаємо їх ще на 5–10 хвилин у формочках. Потім акуратно виймаємо та подаємо до столу. Кекси можна прикрасити цукровою пудрою та листочками м’яти.

Такі мафіни смакують з будь-якими напоями. Їх можна подавати із запашною кавою, імбирним чаєм чи холодним лимонадом. Чудовим доповненням до десерту також стане кулька морозива чи абрикосовий джем.

Смачного!


Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.