Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
haccr2_5e8c6c5a5f992.jpg

Упровадження міжнародних систем управління якістю в компанії «Рудь»

07.04.2020
Назад

У соціальних мережах активно обговорюється якість кисломолочної продукції, яка поставляється в заклади освіти та охорони здоров’я, торгові мережі. Українським підприємствам, організаціям та установам необхідно усвідомити, як тісно соціальна відповідальність пов’язана з якістю їхньої продукції та послуг.

В Україні із 2017 року триває поетапний обов’язковий перехід на систему управління безпечністю харчових продуктів — HACCP. Насамперед, це стосувалося великих потужностей, а до 20 вересня 2019 року всі українські підприємства харчової галузі, зокрема й заклади освіти, охорони здоров’я та соціального обслуговування, які надають послуги з харчування, в тому числі постачальники та перевізники харчових продуктів, повинні були впровадити цю систему.

Упровадження систем управління якістю дозволило компанії «Рудь» стати найбільшим виробником морозива в Україні та найбільшим виробником кисломолочної продукції в Житомирській області. До речі, протягом останніх років підприємство успішно експортує свою продукцію майже до 30 країн світу.  Варто зазначити, що АТ «Житомирський маслозавод» було одним із перших серед українських компаній-виробників продуктів харчування, які впровадили систему HACCP. 

HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) — це система аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках — міжнародно визнаний метод виявлення та управління ризиками, пов’язаними із безпечністю харчових продуктів. Це система управління, в якій безпечність харчових продуктів досягається шляхом аналізу та контролю небезпечних факторів біологічного, хімічного та фізичного походження, починаючи із сировини та закінчуючи споживанням готової продукції.

Компанія «Рудь» для виробництва продукції використовує молоко найвищої якості тільки з фермерських господарств регіону.  Постачальниками молока є господарства Новоград-Волинського, Попільнянського, Баранівського районів Житомирської області. Транспортування молока здійснюється виключно новими спеціалізованими автомобілями. З моменту доїння до розливу молока виключається будь-який контакт із сировиною, що забезпечує відповідні мікробіологічні показники. 

Перевірка якості молочної сировини проходить три рівні

  • Перший етап. Здійснюються відбори зразків безпосередньо в господарствах.
  • Другий етап. Відбувається перевірка при надходженні молока на виробництво.
  • Третій етап. Фінальна перевірка, що стосується вже безпосередньо готового продукту.

Для здійснення якісної логістики була створена спеціалізована дистрибуційна компанія ТОВ «Акріс Логістик». До слова, це підприємство також пройшло сертифікацію у сфері надання послуг транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів ДСТУ ISO 22000:2007 (ISO 22000:2005, IDT) «Системи управління безпечністю харчових продуктів. Вимоги до будь-яких організацій харчового ланцюга». 

«Акріс Логістик» працює у цілодобовому режимі, щоб у кожний магазин чи організацію рано-вранці було доставлено свіжий продукт. Щоденна доставка молочної продукції починається глибокої ночі й триває до 6 години ранку. Для здійснення доставки використовується парк нових спеціалізованих автомобілів із дотриманням усіх температурних та гігієнічних вимог. Щоразу після повернення з рейсу всі автомобілі проходять обробку на власному сучасному санітарному пункті.

Перед постачанням продуктів у заклади освіти та охорони здоров’я проводяться додаткові аналізи у незалежних акредитованих державних лабораторіях для підтвердження гарантованої якості продуктів харчування та продовольчої сировини.

Дотримання принципів соціальної відповідальності в практичній діяльності АТ «Житомирський маслозавод», його дистрибуційної компанії ТОВ «Акріс-Логістик» є частиною корпоративної стратегії, яка охоплює:

  • добросовісну сплату податків, виконання вимог чинного законодавства;
  • виробництво та реалізацію якісної продукції;
  • реалізацію благодійних і спонсорських проектів.
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.