Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

La Maison du Chocolat, Париж, Франція

Найкраще французьке морозиво можна скуштувати в кондитерській La Maison du Chocolat на авеню Віктора Гюго в Парижі. Тут вам запропонують дуже широкий та вишуканий асортимент морозива, особливо у теплу пору року. У закладі панує романтична атмосфера і затишок через невеликий наплив туристів…

Кондитерська спеціалізується на різних десертах, передусім шоколадних (авторські глясе з шоколадом будь-яких видів) та різноманітних легких сорбетах. Кафе цієї мережі є і в Каруселі Лувру, і на бульварі Мадлен.


Morellis Gelato, Лондон, Великобританія

Морозиво Morellis Gelato починає свою історію з 1907 року та входить до меню найповажніших осіб світу. Рецепт привіз до Британії Джузеппе Моррель, який емігрував з Неаполя. На початку ХХ століття разом із сином він продавав холодні десерти на своєму велосипеді — вони виїжджали з морозильною камерою вранці та поверталися додому пізно ввечері.

Сьогодні міні-кафе Morellis Gelato знаходиться на першому поверсі величезного фешенебельного універмагу Harrods (до 2001 року цей магазин був офіційним постачальником для Єлизавети II; Філіпа, герцога Единбурзького; Чарльза, принца Уельського і Королеви-матері Єлизавети).

Особливість морозива Morellis Gelato в тому, що його готують кожен день на очах відвідувачів. Десерт можуть зробити із найдивнішими смаками: наприклад, зі смаком цибулі й гречаної каші; або в морозиво з білим шоколадом вам можуть додати трюфель, або подати абсолютно екстремальне морозиво зі смаком хаггіса (за рецептом цю страву готують з баранячих потрухів!).


Chin Chin Labs, Лондон, Великобританія

Англійські чарівники морозива в кафе Chin Chin Labs на Кемденському ринку під мостом у Лондоні (дійсно «гарріпоттерівське» розташування, приховане від звичайних «маґлів») взяли на озброєння сучасну гастрономічну хімію та написали меню кафе з чистого аркуша.

У тутешніх майстрів є два постійні фірмові десерти: «Шоколад Valrhona» і «Ваніль з Пондішеррі», а також щодня два нові бездоганні рецепти. Для морозива беруть тільки найякісніші інгредієнти. На відміну від зоряного кулінарного «хіміка» Хестона Блюменталя, тут воліють не вражати публіку дикими поєднаннями таких смаків, як морозиво зі смаком яєчні і бекону. У цьому кафе є лабораторне обладнання, кухарі носять білі халати — «а-ля підмайстри алхіміка», а над прилавками в’ється морозний димок від рідкого азоту. До речі, це перше кафе в Європі, де морозиво почали охолоджувати азотом.


OddFellows, Нью-Йорк, США

У Нью-Йорку морозиво вже встигло пройти декілька циклів розвитку. Сьогодні найпривітнішим кафе морозива є OddFellows Ice Cream Co на Кент-авеню у Брукліні.

Цього новачка посеред хіпстерського Вільямсбургу заснував кондитер Сем Мейсон, який практикувався в паризькому Laduree, а потім відзначився в різних престижних ресторанах, включаючи молекулярний Wd ~ 50 Уайлі Дюфрена.

У OddFellows готують морозиво з різними смаками — понад півтора десятка сортів холодних десертів: селерове морозиво, грейпфрут-халапеньо, чорізо-карамель, морозиво зі смаком палених зефірок тощо. А також чарівні сорбети з червоного апельсина з корицею.


Giangrossi, Мадрид, Іспанія

Іспанський ресторан сучасної гастрономії Giangrossi на вулиці Альберто Агілера у Мадриді спеціалізується на незвичайних та вишуканих сортах морозива: м’ятному After Eight, ромово-шоколадному та морквяно-мандариновому.

Талановиті кухарі розробляють нові десерти та нові методи подачі, що виходять за межі звичних ріжків, сорбетів і семіфредо. Перевага Giangrossi в тому, що цей ресторан не нагадує кондитерську зі старих книжок, а виглядає як сучасне лаунж-кафе.


Colors Cafe, Лімассол, Кіпр

Colors Cafe з морським краєвидом на Агіос Тіхонас у Лімассолі на Кіпрі розташоване на території курортного комплексу Four Seasons. Шеф-кондитер майстерно поєднує європейські тенденції та східний гастрономічний вплив. Смакові поєднання арабської і європейської кухні вкрай цікаві.

У Colors Cafe можна знайти джелато в італійському стилі, але зі смаками, характерними для Греції або інших країн Середземномор’я та тропічного поясу. Джелато з мастичною есенцією, а також морозиво–джандуйо ви не знайдете за межами Кіпру та Греції.

Це невеликий заклад, і місце в ньому доведеться резервувати заздалегідь.


Mado, Стамбул, Туреччина

Mado вважають найкращою крамничкою в столиці османів, де можна покуштувати смачне морозиво, хоча купити його можна в різних місцях, навіть на вулиці — морозиво зазвичай продають прямо з візків.

У кафе Mado в Стамбулі вам запропонують морозиво «дондурма» або «марашське морозиво», яке відрізняється від усіх інших тим, що його роблять виключно з козячого молока, а в якості загусника використовують мастику — смолу фісташкового дерева. Мастика робить брикет настільки твердим, що його розрубують мініатюрною сокиркою — це частина шоу для туристів, які охоче потім їдять його ножем і виделкою.


U.d.d.e.r.s, Сінгапур

Центр морозива в Сінгапурі знаходиться в кафе U.d.d.e.r.s. Власник кафе U.d.d.e.r.s (англ. Udder — «вим’я») вважав, що така назва буде викликати у клієнтів асоціації із сільськими ландшафтами та натуральними продуктами. Але вийшла комічна ситуація, і девізом кафе став вислів: «Три кульки нашого морозива — це як один кухоль пива!». Цей заклад для тих, хто хоче випити красиво і вишукано, — «Ром та ізюм» з подвійною порцією рому, «Бейліз та бурбон», «Чорний амарето»… Популярним є морозиво з коньяком і бренді, а також ризиковане морозиво Java Whiskey Choc — з поєднанням віскі та гіркого шоколаду.


Читайте також
2018-05-08T15:33:28+03:002019-03-12T11:30:29+02:00La Maison du Chocolat, Париж, Франція Найкраще французьке морозиво можна скуштувати в кондитерській La Maison du Chocolat на авеню Віктора Гюго в Парижі. Тут вам запропонують дуже широкий та вишуканий асортимент морозива, особливо у теплу пору року. У закладі панує романтична атмосфера і затишок через невеликий наплив туристів… Кондитерська спеціалізується
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.