Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Є безліч чуток про те, що морозиво шкідливе та некорисне. Про нього вигадують різні історії та легенди, інколи його навіть дискредитують у пресі та на телебаченні... У результаті — цей смачний, улюблений і корисний продукт «обростає» численними міфами. Настав час відновити правду про морозиво.

Міф 1. Від морозива немає ніякої користі

Реальність

Морозиво не входить до переліку заборонених продуктів ані для діабетиків, ані для людей, які намагаються схуднути. Треба просто зробити цей продукт частиною збалансованого харчування.

А от користь від морозива є, і чимала. Морозиво містить повноцінні білки; в ньому є необхідний для кісток кальцій та потрібний для нирок і м'язів фосфор. Тут є також багато вітамінів і мікроелементів, зокрема вітамін А, який дуже корисний для імунітету.

Міф 2. Від морозива тільки гладшають

Реальність

Погладшати можна від будь-якого жирного молочного продукту, але лише якщо їсти його у надмірній кількості! Все добре в міру: це не просто слова, а філософія життя.

Від морозива, якщо його їсти в помірних кількостях, дуже складно погладшати. До того ж у складі таких видів морозива, як плодово-ягідне, сорбет та фруктовий лід жиру немає взагалі. Їхньою основою є або цукровий сироп з додаванням свіжих чи сушених ягід і фруктів, або ж плодово-ягідна сировина. Калорійність таких видів морозива в чотири рази менша за рівень середньої калорійності такої ж кількості цукерок чи печива! Також виробники зобов'язані вказувати на упаковці калорійність продукту, що дозволить кожному контролювати свій раціон та вагу.

Міф 3. Найсмачніше і найякісніше морозиво роблять не з молока, а з вершків

Реальність

Технологи стверджують, що людина не може на смак зрозуміти, з чого точно виготовлено морозиво: з молока чи з вершків?

Але ж вершки — це молочний продукт, який всього лише є джерелом жиру. Наприклад, жирність пломбіру повинна бути від 12 до 15 відсотків. І щоб її отримати, можуть застосовуватися різні джерела жиру: не тільки вершки, але і вершкове масло, зневоднений молочний жир тощо. Головне — якісне морозиво повинне відповідати державним стандартам.

Міф 4. Морозиво викликає карієс

Реальність

Про це нібито свідчить неприємне відчуття холоду на зубах при вживанні морозива. Насправді це говорить тільки про те, що у людини вже є проблеми зі здоров’ям зубів. Морозиво не викликає карієсу, адже його ковтають відразу і на зубах воно довго не залишається. Значно небезпечнішими є льодяники та карамельки, які липнуть до зубів.

Міф 5. Морозиво НЕ може зберігатися роками

Реальність

У нашій країні вважається, що максимальний строк зберігання морозива — близько року. А ось в Європі цей продукт, відповідно до міжнародних стандартів, дозволяється зберігати 2 роки, звичайно ж, у закритих холодильниках та при оптимальних температурних умовах.

Міф 6. Морозиво шкодить шлунку

Реальність

А ось вчені довели протилежне. Виявляється, цей холодний і смачний продукт допомагає при кровотечах у шлунку та черевній порожнині.

Морозиво відмінно допомагає і при кровотечах з носа, які часто трапляються спекотним літом. Щоб зупинити кров, потрібно лише проковтнути кілька холодних шматочків цього десерту. До того ж морозиво сприятливо діє на кров’яний тиск.

Міф 7. Морозиво не рекомендують їсти вагітним

Реальність

Це твердження хибне. Морозиво навіть корисне для вагітних. Адже цей продукт виготовляється на основі молока і є джерелом кальцію. Звичайно, однією порцією морозива не вийде поповнити добову норму цього елемента, однак вживати такий десерт не тільки можна, але й потрібно!

Міф 8. Через морозиво слабшає імунітет

Реальність

Імунітет варто розглядати як цілісну систему в організмі. В морозиві немає таких речовин, які б пригнічували загальний імунітет.

Чим є по суті цей десерт? Це молоко, трохи цукру, соки, вода і фрукти. В звичайному житті ми споживаємо все це щодня, тому недоречно та навіть смішно вважати, що продукти в такому поєднанні здатні послаблювати імунітет.

Міф 9. Морозиво позитивно не впливає на настрій

Реальність

Класичний пломбір і вершкове морозиво містять амінокислоту L-триптофан. Вона є натуральним транквілізатором, який сприяє заспокоєнню нервової системи та підвищенню імунітету. Тільки от зберегти таку амінокислоту в готовому продукті непросто, а заморожування дозволяє це зробити. Тому в морозиві L-триптофан зберігається. Смачні кульки десерту сприяють виробленню серотоніну, а це — відомий гормон радості! Споживання морозива дарує відчуття щастя та позитивні емоції! Про стрес можна забути!


Читайте також
2018-03-15T07:58:58+02:002022-02-23T11:04:04+02:00Є безліч чуток про те, що морозиво шкідливе та некорисне. Про нього вигадують різні історії та легенди, інколи його навіть дискредитують у пресі та на телебаченні... У результаті — цей смачний, улюблений і корисний продукт «обростає» численними міфами. Настав час відновити правду про морозиво. Міф 1. Від морозива немає ніякої користі
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.