Млинці на будь-який смак
НазадОпис страви
Млинці без вагань можна назвати універсальною стравою. Хочете порадувати гостей чимось особливим — приготуйте млинці з куркою; хочете приготувати рідним ситний і смачний сніданок — будь ласка, ось і млинці з м'ясом; друзям захотілося спробувати щось новеньке — запропонуйте їм надзвичайно смачні млинці з грибами; або, може, вам хочеться просто побалувати себе — упевнені, ви не відмовитесь від ніжних млинців з яблуками або з сиром. Бачите, скільки варіантів? Обирайте начинку і сміливо беріться за приготування.
Млинці з сиром
Млинці без вагань можна назвати універсальною стравою. Обирайте начинку і сміливо беріться за приготування.
Інгредієнти
Борошно | 1,5–2 склянки |
Молоко 2,5% ТМ «Рудь» | 2 склянки |
Курячі яйця | 2 шт. |
Цукор | 2 ст. л. |
Сіль | дрібка |
Рослинна олія | 2 ст. л. |
Сир 9% ТМ «Рудь» | 500 г |
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 2 ч. л. |
Яйце | 1 шт. |
Цукор | 2 ст. л. |
Ванілін | дрібка |
Приготування
Для початку приготуємо тісто. Розмішаємо яйця з сіллю і цукром. Вливаємо в цю масу молоко (0,5–0,75 склянки) і добре збиваємо. Поступово додаємо борошно, при цьому ретельно перемішуючи. Вливаємо залишки молока і рослинної олії, ще раз перемішуємо. Перед смаженням першого млинця слід змастити сковороду рослинною олією. Млинці випікають з обох сторін приблизно 1–1,5 хвилини.
Готуємо начинку. Сир пропускаємо через сито або через м'ясорубку. У сирну масу додаємо яйце, цукор, ванілін, сметану або вершкове масло. Все добре перемішуємо. Викладаємо 1–2 ст. л. начинки на млинець і загортаємо його конвертиком (або трубочкою, або так, як вам підкаже фантазія). Готові млинці обсмажуємо на розігрітій сковороді 2 хвилини з кожного боку. От і все. Млинці з сиром готові.
Порада: ви можете дещо змінити рецепт млинців з сиром. Скажімо, замість солодкої начинки приготувати солону. Просто в сирну масу додаємо сіль, перець, зелень і сметану.
Млинці з яблуками
Смачні млинці з яблучною начинкою порадують будь-кого.
Інгредієнти
Борошно | 2–3 склянки |
Цукор | 3 ст. л. |
Рослинна олія | 60 мл |
Сіль | дрібка |
Молоко | 1,5–2 склянки |
Свіжі яблука | 8–10 шт. |
Масло «Хуторок Селянський» 73% ТМ «Рудь» | 50 г |
Кориця, цукор | за смаком |
Приготування
Тісто для млинчиків готуємо таке ж. А ось начинку зробимо іншу. Для початку вимиті яблука потрібно очистити від шкірки і натерти на велику тертку. Опісля розтоплюємо на сковорідці вершкове масло. Потім обсмажуємо і тушкуємо в ньому натерті яблука приблизно хвилин 10.
Додаємо корицю і цукор (якщо яблука солодкі, можна обійтися без цукру). Також можна додати родзинки. Викладаємо начинку на млинець і загортаємо трубочкою. Смачні млинці з яблуками готові!
Млинці з м'ясом
Ситні і смачні млинці з м'ясом припадуть вам до смаку.
Інгредієнти
Борошно | 1 склянка |
Яйця | 2 шт. |
Рослинна олія | 3 ст. л. |
Молоко | 2 склянки |
Сіль, цукор | за смаком |
М'ясо | 300 г |
Цибуля | 2 шт. |
Масло вершкове | 20 г |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Готуємо млинці так, як і в минулих рецептах. Приступаємо до начинки. Миємо м'ясо і розрізаємо на невеликі шматки. Потім обсмажуємо в олії. На окремій сковорідці підсмажуємо цибулю. І м'ясо, і цибулю смажимо до середньої готовності.
Після цього пропускаємо м'ясо і цибулю через м'ясорубку або блендер. Готовий фарш викладаємо на сковорідку. Додаємо вершкове масло, сіль і перець. Смажимо 5–6 хвилин. Тепер викладаємо начинку на млинець і робимо конвертик. Млинці з м'ясом готові до подачі на стіл.
Млинці з грибами
Любителям грибів сподобаються апетитні млинчики з грибами.
Інгредієнти
Борошно | 300 г |
Яйця | 3 шт. |
Цукор | 2 ст. л. |
Молоко | 0,75 л |
Олія | для смаження |
Шампіньони різані ТМ «Рудь» | 150 г |
Булочка | 1 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Сметана 21% ТМ «Рудь» | 1 ст. л. |
Масло | 2 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Приготування
Готуємо тісто і печемо млинці. Для начинки потрібно гарненько промити гриби і варити до повної готовності. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати і обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Додати нарізані гриби і смажити все разом. Додати 2–3 ст. л. грибного бульйону і протушкувати.
Булку, вимочену в бульйоні, і грибну зажарку пропустити через м'ясорубку. Готовим фаршем намазати млинці, згорнути рулетиком і обсмажити. На стіл млинчики подаються гарячими.
Млинці з куркою
Ніжні млинці з куркою. Побалуйте себе і своїх близьких.
Інгредієнти
Борошно | 1 склянка |
Яйця | 3 шт. |
Молоко 2,6% ТМ «Рудь» | 250 мл |
Вода | 50 мл |
Цукор | 0,5 ч. л. |
Рослинна олія | 1 ст. л. |
Сіль | дрібка |
Куряче філе | 2 шт. |
Цибуля | 1 шт. |
Масло | 1 ст. л. |
Сіль, перець | за смаком |
Бульйон або молоко | 2 ст. л. |
Зелень | пучок |
Приготування
Готуємо тісто і печемо млинці. Після цього беремося за начинку. Для початку варимо куряче філе. Охолоджуємо. Подрібнюємо зелень і цибулю, нарізаємо м'ясо на дрібні шматки.
На розігрітій сковороді смажимо куряче м'ясо і цибулю. У зажарку вливаємо бульйон, потім подрібнюємо м'ясну зажарку в блендері. Сюди ж додаємо різану зелень і все перемішуємо. Начинка готова. Загортаємо млинці і подаємо на стіл.