Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72
яблучна шарлотка рецепт

Яблучний пиріг в мультиварці: легко й швидко

Назад

Опис страви

Вперше шарлотка з яблуками була приготована в звичному для нас вигляді в Англії. Саме англійська любов до пудингів дала життя багатьом рецептам пирогів: пишних і ситних, легких та бісквітних, з начинкою і без. При цьому пироги звикли їсти з багатьма доповненнями до сніданку, ланчу чи обіду, починаючи з солодких соусів і закінчуючи традиційним англійським чаєм з молоком.

За своєю природою шарлотка легка в приготуванні, але потребує знання декількох секретів. Багато господинь не враховують потужність духовки їх печі чи густоту тіста, і тоді є небезпека підгорілих боків та непропеченої середини. Сучасний технічний прогрес продумує усе до дрібниць, і такі маленькі невдачі стають товчком до нових видумок у мистецтві випікання. Шарлотка в мультиварці нічим не відрізняється від тієї, що приготована традиційно в духовій печі, але при цьому вона більш легка й м’яка, а значить – ще приємніша до вживання.

Для приготування даної страви не треба великої кількості дорогих інгредієнтів, котрі складно знайти у продуктовій крамниці. Рецепт шарлотки в мультиварці враховує також час приготування – приблизно 60-ти хвилин – і звільняє вас від необхідності постійно слідкувати, чи не підгорів пиріг.

Шарлотка з яблуками

Легко Обід

Інгредієнти

Яйце куряче 5 шт.
Цукор 1 стакан (200 г)
Борошно 1 стакан (160 г)
Яблука 5 шт.
яблучний пиріг в мультиварці

Приготування

Головний секрет смачної шарлотки – це тонко нарізані яблука. Усупереч існуючій думці, саме у цьому пирозі тісто не має такої більшої важливості, як правильно підібрана кількість та якість нарізаних яблук. Тож, правильна нарізка в даному випадку буде саме скибочками: не надто тонко (щоб не загубити ніжного яблучного смаку і добре пропектися), але й не надто крупно (крупно порізані яблука заважають тісту піднятися і добре пропектися). Не треба також очищувати яблука від шкірки, бо, по-перше, саме у ній знаходяться вітаміни, а по-друге, це приємна нотка кольору в тісті. Не варто побоюватися жорсткості: при запіканні шкірка яблука стає м’якою і абсолютно непомітною при вживанні.

Переходимо до приготування тіста: яйця добре збиваємо з цукром до стану густої піни, додаючи цукор поступово, тоненькою цівкою. Борошно вводимо обережно і все так же поступово, добиваючись повної однорідності маси. Грудки борошна в даному виді тіста згубні як для пишноти, так і для смаку шарлотки, тому варто віднестися зі всією відповідальністю до цієї задачі.

Кращі рецепти для мультиварки припускають вживання цього пристрою для більшості кроків у приготуванні, бо її багатофункціональність позбавляє господарку від зайвого клопоту. Тому частину отриманої маси тіста виливаємо одразу в мультиварку, попередньо злегка змастивши денце маслом. На цю основу вікладаємо яблука, рівномірно розподіляючи їх по усьому обсягу мульти-каструлі, зверху покриваючи рештками тіста.

Деякі господині люблять експериментувати зі смаком, і перед добавленням рештки тіста посипають яблука тонким шаром кориці – чудовий аромат і приємне смакове поєднання яблук і кориці затамовує подих!

Для завершення приготування мультиварку необхідно поставити в режим «Випічка» на одну годину. По закінченні програми не варто виймати шарлотку одразу. Буде краще, якщо ви дасте їй настоятися протягом 15-20 хвилин, а потім викладете на блюдо. Подавати шарлотку модна з прикрашеннями на власний розсуд, але обов’язково в теплому виді.

Шарлотка з яблуками та м’яким сиром

90 хвилин Легко Обід

Інгредієнти

Яблука 3 шт.
Сир ТМ «Рудь» (9 % жирності) 300 г
Борошно 200 г
Цукор 200 г
Вершкове масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» 50 г
Яйця 3 шт.
Ванілін на кінчику ножа
Розпушувач
Продукти, потрібні для приготування
«Хуторок Селянський»
Масло
«Хуторок Селянський»
Сир 9%
Молочні продукти
Сир 9%

Яблука порізати на невеликі кубики. Сир змішати з м’яким вершковим маслом (його треба дістати з холодильника заздалегідь), додати 50 г цукру та перетворити суміш на однорідну масу за допомогою блендера.

Збиваємо яйця зі 150 г цукру та ваніліном до появи піни. Борошно просіюємо, всипаємо розпушувач (кількість залежить від рекомендацій виробника). Додаємо сирну масу, перемішуємо та перекладаємо все до посудини зі збитими яйцями. Тісто потрібно добре збити міксером та додати яблука. Готуємо пиріг у мультиварці 60 хвилин у режимі «Випічка».

Насолоджуйтесь!

Інші рецепти