Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

17 квітня в Житомирі компанія «Рудь» відкрила «Пам’ятник морозиву», який отримав реєстрацію вКнизі рекордів України.

Історія створення Пам’ятника розпочалася декілька років тому, за ініціативою жителів міста. Лідер серед виробників морозива України, компанія «Рудь», підтримала ідею його створення і навесні 2011 року оголосила конкурс на кращий ескізний проект. Із понад півтисячі конкурсних робіт до фіналу шляхом голосування та за рішенням організаторів увійшло 30 кращих робіт. Перемогу здобув Артем Микитенко, саме за його ескізом створено пам’ятник. Втіленням обраного ескізу в життя займався житомирський скульптор-каменяр Станіслав Криницький.

Петро Рудь, Президент компанії «Рудь»: «Сьогодні ми відкриваємо Пам’ятник морозиву. Це — подарунок компанії «Рудь» рідному місту. У багатьох українських містах є пам’ятники продуктам, якими славиться той чи інший регіон, наприклад: Пам’ятник галушці — в Полтаві, Пам’ятник ніжинському огірку — в Ніжині. Щодо Житомира — це Батьківщина найбільшого виробника морозива в Україні, компанії «Рудь». Тож, наше рідне місто можна сміливо назвати офіційною столицею морозива в Україні».

Монументальна скульптурна композиція «Пам’ятник морозиву» виготовлена з 4-х видів граніту (Покостовського, Лизниківського, Токівського, Ростовського) і має висоту 3,30 м, загальна вага скульптури 14 тонн. Скульптура встановлена на підставці чіткої геометричної форми, діаметром 1 м у підніжжі, на якій розміщена точена суцільна чаша діаметром 2,5 м, товщиною 0,5 м, в якій розташовані 4 кулі — по 1 м у діаметрі. Прилегла територія Пам’ятника облаштована гранітною площадкою у вигляді логотипу компанії «Рудь», що обрамлена лавами та квітковими клумбами для комфортного відпочинку житомирян і гостей міста.

Станіслав Криницький, скульптор-каменяр: «Найскладнішим моментом виготовлення Пам’ятника був пошук цільної брили граніту, розміром 2,5х2,5 м, з якої мали виготовити чашу. У пошуках такої основи ми об’їздили ледве не всю Україну. Лише після 8 місяців пошуків потрібну брилу було видобуто на Токівському кар’єрі у Криворізкому басейні».

Виточені кулі символізують різні види морозива:

1. Куля з рожевого граніту, видобута на Лизниківському кар’єрі відповідає вигляду малинового морозива.

2. Куля з Токівського граніту символізує морозиво «Молочний шоколад».

3. Куля, видобута з Роговського кар’єру, має зеленуватий відтінок і зображує морозиво «Фісташка».

4. Куля з білого граніту, з темними вкраплення відображає морозиво «Пломбір з шоколадними крапельками».

Пам’ятник морозиву зареєстровано в Книзі рекордів України. Дипломи за досягнення рекорду Президенту компанії «Рудь» і меру міста на урочистому відкритті пам'ятника вручав Керівник проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчибій.

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.