Пиріг з ароматною суницею
НазадОпис страви
Різноманітні ягоди — улюблені складники для традиційної української випічки у багатьох господинь, оскільки вони корисні та добре поєднуються з іншими компонентами начинки. Ще однією перевагою ягід є те, що їх можна сушити або зберігати у морозильній камері та використовувати протягом усіх сезонів.
Тож якщо ви любите випічку з ягодами і у вас є запаси свіжої, замороженої чи сушеної суниці, пропонуємо для неї смачнюче застосування — пиріг, який стане чудовим рішенням на всі випадки життя: для сніданку в колі сім'ї, для пригощання гостей, для перекусу...
Сирний пиріг із суницею
Пиріг зі свіженького кисломолочного сиру із запашною суницею дуже порадує любителів поживної сирково-ягідної випічки. Доповніть цю композицію чаєм із листя суниці та насолоджуйтеся смаком!
Інгредієнти
Борошно | 230 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 200 г |
Цукор | 100 г |
Ванілін | 1 пакетик |
Сир кисломолочний ТМ «Рудь», 9 % | 250 г |
Суниця | 2/3 склянки |
Яйця | 2 шт. |
Пекарський розпушувач | 1 ч. л. |
Цукрова пудра | 1 пакетик |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Розтоплюємо масло на плиті та охолоджуємо. В глибокій ємності збиваємо яйця і цукор, після чого в цю ж масу додаємо вже охолоджене масло з ваніліном.
Етап № 2
Через сито перетираємо сир і слідкуємо, щоб консистенція була однорідною , без грудочок. Змішуємо його з масою, зробленою на першому етапі.
Етап № 3
Додаємо борошно та пекарський розпушувач. Добре вимішуємо масу ложкою до однорідності.
Етап № 4
Готове тісто викладаємо у змащену олією форму та прикрашаємо поверхню тіста ягодами суниці. Випікаємо пиріг в духовці 35–40 хвилин при 180 °C. Після остудження прикрашаємо цукровою пудрою та подаємо на стіл!
Сметанно-суничний пиріг
Якби у вас запитали, яке на смак літо, мабуть, кожен згадав би про соковиті ягоди з лісу та саду. Ці натурпродукти добре смакують як «в оригіналі», так і в кондитерських виробах. Сметанно-суничний пиріг — справжня знахідка для тих, хто любить ніжну вологу випічку. Крім того, пиріг дуже поживний. Тому, якщо ви зранку поспішатимете по справах і не матимете часу на приготування повноцінного сніданку, шматочком спеченого звечора сметанно-суничного пирога з чашечкою чаю можна буде чудово підкріпитися.
Інгредієнти
Для тіста: | |
Борошно пшеничне | 200 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 100 г |
Вода / молоко ТМ «Рудь», 2,5 % | 4 ст. л. |
Цукор | 2 ст. л. |
Цукор ванільний | 1 пакетик |
Цедра | 1/2 лимона |
Для заливки: | |
Сметана ТМ «Рудь», 15 % | 300 г |
Цукор | 3 ст. л. |
Пудра цукрова | 75 г |
Цукор ванільний | 1 пакетик |
Борошно пшеничне | 30 г |
Крохмаль | 30 г |
Суниця | 400 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Для того, щоб приготувати тісто, в глибокій посудині з'єднайте борошно, масло, цукор, цедру лимона, ванільний цукор і 4 ст. л. холодної води або молока. Всі інгредієнти добре вимісіть в однорідну масу.
Етап № 2
Добре вимішане тісто розподіліть по поверхні форми, зробіть на ньому проколи виделкою і поставте в холодильник.
Етап № 3
Для того, щоб приготувати заливку, змішайте сметану з цукром, додайте крохмаль, борошно і ванільний цукор.
Етап № 4
На тісто густо викладіть ягоди суниці та залийте заготовку сметанною масою. Час випікання — 40 хвилин при 200 °C. За бажанням можна посипати цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Яблучно-суничний пиріг
Яблучно-суничний пиріг є аналогом шарлотки, але зі своєю родзинкою. Готується дуже швидко, має кисло-солодкий смак, тому може стати універсальним смаколиком для частування гостей з різними вподобаннями.
Інгредієнти
Борошно пшеничне | 3 ст. л. |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 70 г |
Яйця | 2 шт. |
Родзинки та сушена суниця | по жмені |
Кисло-солодке яблуко | 1–2 шт. |
Цукор | 4 ст. л. |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
У глибокій ємності з'єднуємо яйця, ванільний цукор та 3 ст. л. звичайного цукру, збиваємо суміш міксером в пухку масу не менше ніж 7 хвилин.
Етап № 2
Обережно вмішуємо просіяне борошно і заздалегідь вимиті та висушені родзинки із суницею.
Етап № 3
Однорідну масу виливаємо на деко, застелене папером для випічки. Зверху викладаємо почищене і нарізане на дольки яблуко, рівномірно розподіляємо шматочки масла, і останній крок — присипаємо поверхню однією ложкою цукру.
Етап № 4
Відправляємо пиріг у духовку, випікаємо 20–25 хвилин при 180 °C до готовності. Смачного!
Суничний пиріг нашвидкуруч у мультиварці
Щоб приготувати смаковитий суничний пиріг, замість духовки можна скористатися і мультиваркою. Швидко, поживно, смачно — так можна охарактеризувати враження після куштування смаколика, приготовленого в «розумній» посуди
Інгредієнти
Борошно пшеничне | 250 г |
Суниця | 800 г |
Яйця | 4 шт. |
Цукор | 200 г |
Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 1 шматочок (для змащування чаші) |
Пекарський розпушувач | 1 ч. л. |
Кориця | щіпка |
Цукрова пудра | 1 пакетик |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап № 1
Змащуємо чашу мультиварки маслом. В окремій ємності міксером збиваємо яйця, додаючи цукор маленькими порціями до повного розчинення крупинок.
Етап № 2
До маси додаємо борошно, корицю та розпушувач. Продовжуємо збивати до однорідної консистенції. З'єднуємо тісто з ягодами суниці та переливаємо отриману масу в чашу мультиварки.
Етап № 3
Обираємо режим випічки та чекаємо 45–50 хвилин. Після остудження прикрашаємо пиріг цукровою пудрою.
Смакуйте із задоволенням!