Сирково-желейні десерти
НазадОпис страви
Сирково-желейні десерти відрізняються від більшості страв, які готують до солодкого столу. По-перше, вони корисні. Кисломолочний сир — джерело білка та кальцію, які щоденно необхідні людині будь-якого віку. По-друге, їх нескладно готувати. По-третє, щоб зробити такий десерт, не треба вмикати духовку. Сирково-желейні торти та кекси особливо смачні в охолодженому вигляді. Калорій у них значно менше, ніж у здобній випічці. Для літа такі легкі десерти ідеальні.
У десерти з кисломолочних продуктів можна додавати ягоди та фрукти, наприклад, як у нашому рецепті сирного кексу з персиками. Або ж спробуйте зробити шоколадний торт зі сметанного желе. А з сирним чізкейком без випічки з желатином, рецепт якого ми вам подаємо, впорається навіть кулінар-початківець в домашніх умовах.
Легкий сирний кекс з персиками
Для літа такі легкі десерти ідеальні. Як приготувати сирково-желейні десерти та сирний чізкейк читайте далі.
Інгредієнти
Сир кисломолочний ТМ «Рудь» | 400–500 г |
Персики (свіжі або консервовані) | 400–500 г |
Згущене молоко | 1 банка |
Желатин | 25 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Цей простий рецепт кексу з персиками допоможе у випадках, коли хочеться приготувати десерт, не витрачаючи при цьому багато зусиль. Для початку треба підготувати желатин. Залити його склянкою холодної кип’яченої води та підігріти на водяній бані до розчинення. Якщо ж желатин швидкорозчинний, достатньо залити його окропом, інтенсивно помішуючи.
Етап №2
Кисломолочний сир розтерти зі згущеним молоком. Додати нарізані шматочками персики. Обережно перемішати. Ввести желатин та добре вимішати масу. Викласти її у форму та залишити сирний кекс з персиками застигати у холодильнику мінімум на 5, а краще на 7–8 годин.
Етап №3
Перед подачею прикрасити ягідками.
Желейний десерт «Сметанник»
Інгредієнти
Для бісквіта: | |
Яйця | 2 шт. |
Какао | 20 г |
Борошно | 40 г |
Для просочування бісквіта: | |
Коньяк | 1 ст. л. |
Вода | 100 мл |
Цукор | 100 г |
Для желе: | |
Сметана ТМ «Рудь» жирністю 21 % | 500 г |
Молоко ТМ «Рудь» | 100 мл |
Цукор | 125 г |
Желатин | 15 г |
Шоколад (чорний або молочний) | 70 г |
Ванільний цукор | 1 пакетик |
Какао-порошок | 1 ст. л. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Перед тим, як приготувати сметанне желе, необхідно спекти бісквіт. Збити яйця з цукром та ванільним цукром. Змішати масу за допомогою вінчика з просіяним порошком какао та борошном. Викласти тісто у форму, попередньо змастивши її вершковим маслом та посипавши борошном. Випікати до готовності при температурі 180 градусів.
Етап №2
Приготуйте сироп: засипте цукор у воду, доведіть до кипіння та прокип’ятіть пару хвилин. Дайте суміші охолонути й додайте коньяк. Коли бісквіт вистигне, просочіть його сиропом та перекладіть у роз’ємну форму. Щоб десерт було легше виймати, попередньо застеліть форму харчовою плівкою.
Етап №3
Підготуйте желатин, як написано в інструкції на упаковці; заливати його треба холодним молоком. Збийте сметану зі звичайним та ванільним цукром. Коли желатин розбухне, розчиніть його в молоці, підігрівши в мікрохвильовці (доводити до кипіння не можна). Тонкою цівкою влийте його у сметану. Отриману масу розділіть на дві рівні частини.
Етап №4
Змішати какао-порошок з розтопленим шоколадом та додати в одну частину сметанної суміші. Другу частину викладіть на бісквіт та поставте у холодильник на 30 хвилин для застигання. Зверху викладіть другий шар сметани та залиште у холодильнику на 4–5 годин.
Етап №5
Коли сметанник застигне, викладіть його з форми. Зверху та з боків прикрасьте глазур’ю, боки можна прикрасити крихтами з печива, а верх присипати какао. За бажання десерт можна декорувати полуницею чи іншими свіжими фруктами або ягодами. Желейний «Сметанник» дуже красиво виглядає у розрізі.
Сирний чізкейк без випічки
Інгредієнти
Сир кисломолочний нежирний ТМ «Рудь» | 500 г |
Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь» | 150 г |
Вершки жирні | 200 мл |
Желатин | 20 г |
Цукор | 150 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Підготуйте желатин: залийте його водою (100 мл) та залишіть на 60 хвилин. Тим часом займіться нижнім шаром чізкейка: масло розтопіть, печиво подрібніть на крихти. Викладіть із суміші печива з маслом нижній шар чізкейка та поставте форму в холодильник.
Етап №2
Коли желатин розбухне, підігрійте його, але не доводьте до кипіння. Залишіть вистигати. Вершки збийте з цукром, введіть кисломолочний сир та перемішайте до однорідності. Обережно введіть желатин та знову перемішайте. Викладіть сирно-вершкову суміш на шар із печива. Чізкейк із сиру без випічки має постояти в холодильнику близько 4 годин.