Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Скумбрія — смачна та корисна риба, яка підходить як для щоденного раціону, так і для святкового столу. Вона має особливий приємний смак, чудово поєднується з овочами та чинить величезний позитивний вплив на організм. М'ясо скумбрії містить велику кількість білка, Омега-3, калію, магнію, фосфору, вітамінів В12 і D. Тому ця риба доповнить здорове та збалансоване меню, корисне для дітей і дорослих.

Скумбрія зі шпинатом і зеленню у духовці

Скумбрія зі шпинатом та зеленню готується легко та швидко. Це вишукана страва, яка чудово підходить для вечері. Прекрасно поєднується з картопляним пюре чи будь-яким іншим гарніром. Приготувати таку рибу зможе навіть кухар-початківець. До столу скумбрія зі шпинатом подається теплою, тому бажано готувати страву перед самим початком трапези.

скумбрія з овочами, скумбрія з овочами в духовці, скумбрія з овочами в мультиварці, смажена скумбріяДругі страви
Легко Вечеря

Інгредієнти

Скумбрія свіжа 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Шпинат заморожений ТМ «Рудь» 200 г
Олія рослинна 50 г
Кріп 1 пучок
Петрушка 1 пучок
Лимон 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Шпинат подрібнений»
Заморожені продукти: овочі
Шпинат подрібнений

Для початку миємо тушку скумбрії та зачищаємо її. Видаляємо хребет і кістки, щоб отримати філе. Ще раз промиваємо рибу у воді та просушуємо. Солимо, перчимо, додаємо трохи лимонного соку. Замариновану скумбрію лишаємо на 20 хвилин.

Наступний етап — начинка. Нарізаємо цибулю півкільцями, обжарюємо її на сковорідці з невеликим додавання олії. Туди ж додаємо заздалегідь розморожений шпинат, прогріваємо 2–3 хвилини. Дрібно нарізаємо зелень і змішуємо з цибулею та шпинатом. Сіль і перець додаємо за смаком.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застеляємо фольгою, викладаємо на нього замариновану скумбрію. Всередину тушки кладемо начинку зі шпинату, загортаємо рибу у фольгу та ставимо в духовку для запікання. Через 25–30 хвилин виймаємо та подаємо до столу.


Смажена скумбрія з міксом овочів

Для смачного та поживного обіду ідеально підходить смажена скумбрія з овочами. Приготування такої страви потребує мінімум часу та зусиль. А її неперевершений смак налаштує на активну й продуктивну другу частину дня!

45 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Для основної страви:
Скумбрія свіжа 400 г
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія рослинна 50 г
Для соусу:
Сметана ТМ «Рудь», 15 % 150 г
Часник 2 зубки
Зелень 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Весняна»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Весняна»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Миємо рибу, чистимо та розбираємо на філе. Розрізаємо на порційні шматочки, додаємо сіль, перець, трохи лимонного соку. Розігріваємо сковорідку та обсмажуємо скумбрію з обох сторін протягом 5 хвилин.

На іншій сковорідці обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями. Туди ж висипаємо завчасно розморожену овочеву суміш, прогріваємо декілька хвилин. Зверху викладаємо піджарену рибку, накриваємо кришкою та тушимо до готовності на слабкому вогні.

Скумбрія на овочевій подушці чудово смакує зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування знадобиться дві хвилини. Подрібнюємо часник і зелень, поєднуємо ці інгредієнти зі сметаною. Додаємо трохи лимонного соку, сіль і перець за смаком. Все гарно перемішуємо. Соус готовий!      

Скумбрія із зеленим горошком у мультиварці

Скумбрія з горошком, помідорами чері та солодким перцем смакує незвично та пікантно. Така страва прекрасно підходить для вишуканого обіду чи вечері. Корисний, поживний та смачний рецепт скумбрії з овочами в мультиварці стане справжньою знахідкою для кожної господині.

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Скумбрія 400 г
Зелений горошок заморожений ТМ «Рудь» 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Помідори чері 8 шт.
Червоний солодкий перець 1 шт.
Біле столове вино 4 ст. л.
Олія оливкова 50 г
Петрушка 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Зелений горошок швидкозаморожений
Заморожені продукти: овочі
Зелений горошок швидкозаморожений

Для початку миємо рибу, чистимо, ретельно видаляємо усі кістки та плавники. Нарізаємо філе на шматочки шириною 3–4 см. Солимо, перчимо, залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин.

Заморожений горошок кидаємо у киплячу воду, варимо протягом 5 хвилин. Він має стати м’яким, але не розсипатися. Виймаємо горошок в окрему миску та відставляємо в сторону. Миємо та нарізаємо овочі: перець — соломкою, а помідори чері — навпіл.

Розігріваємо сковорідку, виливаємо невелику кількість олії та обсмажуємо скумбрію. Перекладаємо рибку на тарілку. На тій же сковорідці по черзі обсмажуємо ріпчасту цибулю та солодкий перець. Овочі бажано трохи підсолити.

Підготувавши всі компоненти, переходимо до запікання. На дно мультиварки викладаємо солодкий перець, потім помідори, зверху — скумбрію. Краще, щоб всі шари буди розподілені рівномірно. Зверху на рибу висипаємо зелений горошок та підсмажену цибулю, поливаємо білим вином. Готуємо страву в режимі «Запікання» протягом 30–40 хвилин. Під час подачі на стіл посипаємо скумбрію зеленню.

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.