Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Скумбрія — смачна та корисна риба, яка підходить як для щоденного раціону, так і для святкового столу. Вона має особливий приємний смак, чудово поєднується з овочами та чинить величезний позитивний вплив на організм. М'ясо скумбрії містить велику кількість білка, Омега-3, калію, магнію, фосфору, вітамінів В12 і D. Тому ця риба доповнить здорове та збалансоване меню, корисне для дітей і дорослих.

Скумбрія зі шпинатом і зеленню у духовці

Скумбрія зі шпинатом та зеленню готується легко та швидко. Це вишукана страва, яка чудово підходить для вечері. Прекрасно поєднується з картопляним пюре чи будь-яким іншим гарніром. Приготувати таку рибу зможе навіть кухар-початківець. До столу скумбрія зі шпинатом подається теплою, тому бажано готувати страву перед самим початком трапези.

скумбрія з овочами, скумбрія з овочами в духовці, скумбрія з овочами в мультиварці, смажена скумбріяДругі страви
Легко Вечеря

Інгредієнти

Скумбрія свіжа 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Шпинат заморожений ТМ «Рудь» 200 г
Олія рослинна 50 г
Кріп 1 пучок
Петрушка 1 пучок
Лимон 1 шт.
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
«Шпинат подрібнений»
Заморожені продукти: овочі
Шпинат подрібнений

Приготування

Етап №1

Для початку миємо тушку скумбрії та зачищаємо її. Видаляємо хребет і кістки, щоб отримати філе. Ще раз промиваємо рибу у воді та просушуємо. Солимо, перчимо, додаємо трохи лимонного соку. Замариновану скумбрію лишаємо на 20 хвилин.

Етап №2

Наступний етап — начинка. Нарізаємо цибулю півкільцями, обжарюємо її на сковорідці з невеликим додавання олії. Туди ж додаємо заздалегідь розморожений шпинат, прогріваємо 2–3 хвилини. Дрібно нарізаємо зелень і змішуємо з цибулею та шпинатом. Сіль і перець додаємо за смаком.

Етап №3

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Деко застеляємо фольгою, викладаємо на нього замариновану скумбрію. Всередину тушки кладемо начинку зі шпинату, загортаємо рибу у фольгу та ставимо в духовку для запікання. Через 25–30 хвилин виймаємо та подаємо до столу.


Смажена скумбрія з міксом овочів

Для смачного та поживного обіду ідеально підходить смажена скумбрія з овочами. Приготування такої страви потребує мінімум часу та зусиль. А її неперевершений смак налаштує на активну й продуктивну другу частину дня!

45 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Для основної страви:
Скумбрія свіжа 400 г
Овочева суміш «Весняна» ТМ «Рудь» 400 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Олія рослинна 50 г
Для соусу:
Сметана ТМ «Рудь», 15 % 150 г
Часник 2 зубки
Зелень 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Овочева суміш «Весняна»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Овочева суміш «Весняна»
Сметана 15%, 400 г
Молочні продукти
Сметана 15%

Приготування

Етап №1

Миємо рибу, чистимо та розбираємо на філе. Розрізаємо на порційні шматочки, додаємо сіль, перець, трохи лимонного соку. Розігріваємо сковорідку та обсмажуємо скумбрію з обох сторін протягом 5 хвилин.

Етап №2

На іншій сковорідці обсмажуємо цибулю, нарізану кільцями. Туди ж висипаємо завчасно розморожену овочеву суміш, прогріваємо декілька хвилин. Зверху викладаємо піджарену рибку, накриваємо кришкою та тушимо до готовності на слабкому вогні.

Етап №3

Скумбрія на овочевій подушці чудово смакує зі сметанно-часниковим соусом. Для його приготування знадобиться дві хвилини. Подрібнюємо часник і зелень, поєднуємо ці інгредієнти зі сметаною. Додаємо трохи лимонного соку, сіль і перець за смаком. Все гарно перемішуємо. Соус готовий!      

Скумбрія із зеленим горошком у мультиварці

Скумбрія з горошком, помідорами чері та солодким перцем смакує незвично та пікантно. Така страва прекрасно підходить для вишуканого обіду чи вечері. Корисний, поживний та смачний рецепт скумбрії з овочами в мультиварці стане справжньою знахідкою для кожної господині.

60 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Скумбрія 400 г
Зелений горошок заморожений ТМ «Рудь» 200 г
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Помідори чері 8 шт.
Червоний солодкий перець 1 шт.
Біле столове вино 4 ст. л.
Олія оливкова 50 г
Петрушка 1 пучок
Сіль, перець за смаком
Продукти, потрібні для приготування
Зелений горошок швидкозаморожений
Заморожені продукти: овочі
Зелений горошок швидкозаморожений

Приготування

Етап №1

Для початку миємо рибу, чистимо, ретельно видаляємо усі кістки та плавники. Нарізаємо філе на шматочки шириною 3–4 см. Солимо, перчимо, залишаємо маринуватися протягом 20 хвилин.

Етап №2

Заморожений горошок кидаємо у киплячу воду, варимо протягом 5 хвилин. Він має стати м’яким, але не розсипатися. Виймаємо горошок в окрему миску та відставляємо в сторону. Миємо та нарізаємо овочі: перець — соломкою, а помідори чері — навпіл.

Етап №3

Розігріваємо сковорідку, виливаємо невелику кількість олії та обсмажуємо скумбрію. Перекладаємо рибку на тарілку. На тій же сковорідці по черзі обсмажуємо ріпчасту цибулю та солодкий перець. Овочі бажано трохи підсолити.

Етап №4

Підготувавши всі компоненти, переходимо до запікання. На дно мультиварки викладаємо солодкий перець, потім помідори, зверху — скумбрію. Краще, щоб всі шари буди розподілені рівномірно. Зверху на рибу висипаємо зелений горошок та підсмажену цибулю, поливаємо білим вином. Готуємо страву в режимі «Запікання» протягом 30–40 хвилин. Під час подачі на стіл посипаємо скумбрію зеленню.

Смачного!

Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.