Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Запіканка з овочами може бути як доповненням до інших частувань, наприклад картопля в горнятках, так і повноцінним обідом або вечерею. Приготувати запіканку можна не лише зі свіжих, але й із заморожених овочів. Для цього їх потрібно попередньо проварити протягом кількох хвилин у воді або на пару чи обсмажити. Пікантності овочам додасть соус, приготовлений на основі вершків, сметани. Але якщо ви хочете зменшити кількість калорій та приготувати, наприклад, дієтичну запіканку з сиром, то як основа для соусу підійде класичний йогурт. Сир у цьому випадку краще обирати не твердий, а напівтвердий з невеликим вмістом жиру. Щоб частування було ситним, можна додати макарони або приготувати запіканку з куркою та овочами.

Овочева запіканка з сиром

Щоб частування було ситним, можна додати макарони або приготувати запіканку з куркою та овочами.​

Другі страви
Легко Обід

Інгредієнти

Заморожена овочева суміш ТМ Рудь «Мексиканська» 2 упаковки
Молоко 150 г
Оливкова олія 2 ст. л.
Сир твердий або напівтвердий 150 г
Яйця (великого розміру) 2 шт.
Зелень за смаком
Сіль
Продукти, потрібні для приготування
Суміш для жарки «Мексиканка»
Заморожені продукти: суміші, супи, салати
Суміш для жарки «Мексиканка»

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Проварити овочі приблизно 5 хвилин.

Етап №2

Деко змастити оливковою олією. Відварені овочі змішати з подрібненою зеленню, посолити. Викласти на деко шар з овочів.

Етап №3

Натерти сир на тертушці.

Етап №4

Збити в окремому посуді яйця з молоком, додати сир, ретельно перемішати. Вилити отриману суміш на шар з овочів. 

Етап №5

Випікати овочеву запіканку з сиром у духовці при температурі 180 градусів протягом 20 хвилин.

Запіканка з овочами й макаронами

35 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Заморожена броколі ТМ «Рудь» 300 г
Макарони з твердих сортів пшениці 350 г
Курячий бульйон нежирний 1 л
Зелень
Для соусу:
Молоко ТМ «Рудь» 2,5 склянки
Сир твердий тертий 5 ст. л.
Борошно 2 ст. л.
Продукти, потрібні для приготування
«Броколі»
Заморожені продукти: овочі
Броколі
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Перед тим, як готувати овочеву запіканку в духовці, треба відварити макарони з твердих сортів пшениці в бульйоні. Варити треба протягом часу, вказаного на упаковці. Броколі проварити пару хвилин у воді. Відварені макарони розділити на дві частини. Одну частину викласти у форму для запікання. Далі — шар із броколі. Зверху — залишки макаронів.

Етап №2

Приготувати соус, проваривши молоко з борошном у каструлі, доки суміш не загусне. Додати тертий сир. Коли сир розчиниться, вилити соус на овочеву запіканку. Духовку розігріти до 225 градусів, відправити запіканку в духовку на 25 хвилин. Коли приготується, посипати зеленю, найкраще базиліком.

Запіканка з куркою та овочами

45 хвилин Легко Вечеря

Інгредієнти

Курячий фарш 700 г
Квасоля стручкова заморожена ТМ «Рудь» 220 г
Цвітна капуста заморожена ТМ «Рудь» 120 г
Броколі заморожені ТМ «Рудь» 120 г
Помідори середнього розміру 2 шт.
Цибуля ріпчаста 1 шт.
Вершки 220 мл
Сир тертий 0,25 склянки
Борошно 2 ст. л.
Зелень
Спеції
Масло вершкове
Рослинна олія
Продукти, потрібні для приготування
«Цвітна капуста»
Заморожені продукти: овочі
Цвітна капуста
«Броколі»
Заморожені продукти: овочі
Броколі
«Стручкова квасоля порізана»
Заморожені продукти: овочі
Стручкова квасоля порізана

ПРИГОТУВАННЯ

Етап №1

Заморожену стручкову квасолю, броколі та цвітну капусту відварити. Помідори очистити від шкірки та нарізати скибочками.

Етап №2

Цибулю подрібнити кубиками та приготувати на сковорідці на рослинній олії. Додати на сковорідку фарш та смажити його до готовності.

Етап №3

Приготувати соус: обсмажити борошно на сковорідці на вершковому маслі, налити вершки, добре перемішати. Коли соус прогріється, засипати тертий сир. Почекати, доки сир розчиниться та прибрати його з вогню.

Етап №4

Викласти на змащену рослинною олією форму половину овочів, фарш та зверху другу половину овочів. Залити соусом. Випікати приблизно 40 хвилин при температурі 220 градусів. Прикрасити зеленню при подачі. Запіканка з курячим фаршем виходить дуже ніжною — як за текстурою, так і на смак.



Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.