Сім варіантів апетитних сандвічів
НазадОпис страви
Два шматочки хрусткого хліба й апетитна начинка з м’яса, риби, овочів, салату — перекус у вигляді сандвіча має шалену популярність у всьому світі. Велика кількість рецептів та фірмових секретів дозволяють експериментувати, щоразу створюючи нові оригінальні поєднання і смаки. Перекус сандвічем ніколи не буває нудним та одноманітним!
Сандвіч — не результат розвитку вуличної їжі: він став популярним ще у XVIII столітті, коли лондонський міністр Джон Монтегю з роду Сандвічів вперше спробував цей бутерброд. Граф Монтегю був завзятим картярем і під час однієї з ігор ніяк не міг відлучитися на перекус. Тоді він звелів слугам приготувати швидкий обід: обсмажити шматок м’яса, нарізати сир та покласти начинку між двома шматочками хліба. З того часу сандвіч полюбився багатьом. І до сьогодні вважається ідеально швидким і легким варіантом сніданку чи обіднього перекусу, який зручно взяти із собою на роботу чи покласти дитині до школи.
Поживний сандвіч з яйцем, беконом і сиром
Апетитний підсмажений бекон, яйце і ніжний сир створюють чудовий тандем, який додасть зранку енергії та бадьорості.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Яйце | 1 шт. |
| Сир твердий | 30 г |
| Бекон | 30 г |
| Майонез | 1 ст. л. |
| Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % | 10 г |
| Помідор | 1 шт. |
| Листя салату | 2 шт. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Ріжемо бекон тонкими смужками, підсмажуємо до золотистої скоринки. Підігріваємо хліб на сковорідці чи в тостері. Один шматочок змащуємо майонезом, на інший викладаємо сир, нарізаний кружечками помідор, бекон та листя салату.
Етап №2
На вершковому маслі смажимо яйце. Бажано, щоб жовток був напівтвердим: така консистенція дозволить викласти яйце на сандвіч, але при цьому злегка рідкий жовток виступить у якості додаткового соусу.
Етап №3
Викладаємо яйце на салат, накриваємо другим шматочком хліба та подаємо до столу.
Ніжний сандвіч із сиром і тунцем
Для смачного та поживного обіду ідеально підійде ніжний сандвіч із сиром і тунцем. Він добре смакує не тільки теплим, а й холодним. Тому це чудовий варіант для перекусу в дорозі чи на роботі.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Тунець у власному соку | 40 г |
| Сир едам | 30 г |
| Майонез | 1 ч. л. |
| Сметана ТМ «Рудь», 21 % | 1 ч. л. |
| Масло вершкове «Хуторок селянський» ТМ «Рудь» | 10 г |
| Помідор | 1 шт. |
| Листя салату | 2 шт. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Відкриваємо консервований тунець, зціджуємо зайвий сік. Необхідну кількість риби висипаємо у миску, гарно розминаємо виделкою, додаємо майонез та сметану, перемішуємо.
Етап №2
На розігрітій сковорідці підсмажуємо хліб. Змащуємо обидва шматочки вершковим маслом, викладаємо тунець, сир, помідор та салат. Повертаємо сандвіч на гарячу сковорідку та чекаємо, доки розтопиться сир.
Класичний сандвіч з куркою та помідором
Поєднання смаженого курячого філе, помідорів та сиру є класичним, тому користується великою популярністю. Ніжний сир буко додає витонченого вершкового смаку, а помідор — соковитості. Рекомендуємо таким сандвічем перекусити на роботі чи поласувати на пікніку.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Куряче філе | 100 г |
| Сир буко | 30 г |
| Сир гауда | 30 г |
| Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 10 г |
| Помідор | 1 шт. |
| Листя салату | 2 шт. |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Миємо та нарізаємо куряче філе. Розігріваємо сковорідку, розтоплюємо масло і обсмажуємо шматочки курки до золотистої скоринки по 5 хвилин з кожного боку. Важливо не перетримати філе, щоб воно зберегло ніжність та соковитість.
Етап №2
Намащуємо на хліб сир буко. На нижній шматочок хліба кладемо сир гауда та шматок курки, на верхній — лист салату і кружечок помідора. Збираємо сандвіч та розрізаємо навпіл.
Пікантний сандвіч з грибами та сиром
У цьому пікантному сандвічі запашні підсмажені грибочки чудово поєднуються з твердим сиром, а рукола додає смачної гостринки.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Шампіньйони | 80 г |
| Сир твердий | 30 г |
| Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 20 г |
| Рукола | 20 г |
| Сіль, перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
На розігрітій сковорідці розтоплюємо масло, додаємо нарізані тонкими пластинами шампіньйони, обсмажуємо на середньому вогні. Солимо та перчимо гриби за смаком.
Етап №2
Шматочки хліба підсушуємо в тостері. На один шматок викладаємо натертий сир, гриби та руколу, на інший — лише сир. Збираємо сандвіч, кладемо на суху сковорідку, накриваємо кришкою та підсмажуємо на слабкому вогні, доки не розтопиться сир.
Апетитний сандвіч з лососем та авокадо
Апетитний та швидкий сандвіч з лососем та авокадо — це справжня вітамінна бомба для тих, хто хоче відновити сили та смачно перекусити. Ніжний сир, червона рибка, солодкувате авокадо та хрустка редиска створюють неперевершений квартет, відірватися від якого неможливо.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Лосось слабосолоний | 50 г |
| Сир кисломолочний ТМ «Рудь», 9 % | 50 г |
| Авокадо | 50 г |
| Редиска | 2 шт. |
| Кріп | 10 г |
| Сіль, перець | за смаком |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Кисломолочний сир гарно розминаємо виделкою до стану однорідної густої маси, додаємо до нього подрібнений кріп, сіль та перець, все ретельно перемішуємо. Тим часом підсмажуємо в тостері хліб.
Етап №2
Миємо та чистимо редиску, з авокадо знімаємо шкірку та нарізаємо м’якоть тоненькими пластинами. Так само ріжемо редиску. На нижній шматочок хліба намазуємо сирну масу, викладаємо редиску, авокадо, лосось. Інший шматочок хліба також змащуємо сиром і кладемо його поверх червоної рибки.
Легкий сандвіч із сиром і яблуком
Швидкий перекус може бути легким, корисним і небанальним. Гарний тому приклад — сандвіч з яблуком і сиром чедер. Пікантний гоструватий смак сиру і кисло-солодка м’якоть яблука створюють дуже цікаве поєднання.
Інгредієнти
| Білий хліб | 2 шматки |
| Сир чедер | 50 г |
| Яблуко | 1 шт. |
| Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 20 г |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Яблуко миємо, чистимо та нарізаємо тонкими слайсами 2–3 мм товщиною. Розігріваємо сковорідку, розтоплюємо масло та викладаємо шматочки яблука. Обсмажуємо їх протягом 3–4 хвилин, знімаємо та викладаємо на паперовий рушник.
Етап №2
На нижній шматочок хліба кладемо сир, яблучні слайси, знову сир, накриваємо другим шматком хліба. Підсмажуємо сандвіч на сковорідці для грилю. Знімаємо, коли чедер стане м’яким. Сандвіч з сиром та яблуком найкраще смакує теплим.
Королівський сандвіч із прошуто, брі та грушею
Справжня королівська насолода — це поєднання прошуто, сиру брі та соковитої груші. Сандвічі з такою начинкою можна не тільки готувати на сніданок, але й подавати до святкового столу. Ця закуска, без сумніву, викличе фурор і сподобається усім гостям.
Інгредієнти
| Круасан без начинки | 1 шт. |
| Прошуто | 30 г |
| Сир брі | 30 г |
| Груша | 1 шт. |
| Масло вершкове «Вологодське» ТМ «Рудь», 82,5 % | 20 г |
| Базилік | 1 пучок |
ПРИГОТУВАННЯ
Етап №1
Грушу миємо, чистимо від шкірки та нарізаємо тонкими пластинами. Бажано обирати твердий соковитий фрукт, який збереже форму після карамелізації. Розігріваємо сковорідку, кладемо масло та шматочки груші. Карамелізуємо протягом 5 хвилин.
Етап №2
Круасан розрізаємо навпіл. Беремо частинку й викладаємо на неї сир, прошуто, базилік. Зверху на зелень кладемо карамелізовану грушу, потім знову шинку та брі. Накриваємо сандвіч другою половинкою круасана.
Смачного!





