Укр
Телефон гарячої лінії
0 800 50 17 72

Опис страви

Запіканки, кекси, печиво, ватрушки — існує безліч варіантів ласощів, які випікають із кисломолочним сиром як начинкою або інгредієнтом для тіста.

У цій збірці ми підготували для вас рецепти дуже простого повітряного пирога, ароматних булочок і листкових рогаликів.

Начинкою для них послужив кисломолочний сир ТМ «Рудь» — високоякісний молочний продукт, що містить необхідні для організму амінокислоти. З ним приготовані вами вироби будуть і смачними, і поживними, і корисними.

У представлених варіантах випічки ми використовували 9 % кисломолочний сир, але за бажанням ви можете замінити його на знежирений.

Листкові рогалики

Ці рогалики виходять дуже повітряними й ніжними, а сам рецепт швидкий і зовсім не складний. У начинку ви можете додати родзинки або інші сушені фрукти.

Випічка
Легко Сніданок

Інгредієнти

Листкове тісто ТМ «Рудь» 350 г
Куряче яйце 1 шт.
Кисломолочний сир ТМ «Рудь» 200 г
Цукор 50 г
Продукти, потрібні для приготування
Тісто листкове, 1000 г
Тісто заморожене
Тісто листкове
Сир 0%
Молочні продукти
Сир 0%

Для початку розморожуємо тісто так, як вказано на упаковці.

Сир протираємо через сито. Якщо ви додаєте родзинки, то на цьому етапі залийте їх окропом.

Додаємо в сир 25 г цукру. Добре перемішуємо.

Ставимо розігріватися духовку до 180 градусів. Тісто розрізаємо на трикутнички. У кожен шматочок кладемо сир, загортаємо в рогалик. Верхівку занурюємо в цукор, і кладемо на деко. Далі кожен рогалик змащуємо збитим жовтком.

Поміщаємо вироби в духовку. Випікаємо 20 хвилин.

Листкові рогалики готові.

Повітряний пиріг

Такий легкий пиріг чудово доповнить ваш святковий стіл, а також урізноманітнить звичний раціон. З нас — рецепт, а прикраси та поливку ми залишимо для вашої фантазії!

45 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Сир кисломолочний ТМ «Рудь» 250–300 г
Яйця курячі 4 шт.
Борошно 1 склянка
Лимонний сік 1 ст. л.
Цукор 1 стакан
Сіль щіпка
Продукти, потрібні для приготування
Сир 0%
Молочні продукти
Сир 0%

Для початку в мисочку кладемо яйця, додаємо цукор і дрібку солі. Добре збиваємо. Далі поступово додаємо просіяне борошно.

Наступний крок — змішуємо кисломолочний сир із двома ложками цукру, додаємо сік лимона.

Ставимо розігріватися духовку до 200 градусів. У цей час змащуємо роз'ємну форму маслом, виливаємо частину тіста. Акуратно кладемо і розподіляємо сир із цукром. І заливаємо другу частину нашої маси.

Поміщаємо в духовку. Готуємо 20 хвилин; далі температуру можна знизити.

Виймаємо, прикрашаємо (ягодами, глазур'ю — чим любите) і подаємо до столу.


Ароматні булочки

Порадуйте себе і близьких повітряними булочками із сиром. Ці смачні крихітки не залишать байдужими нікого!

80 хвилин Легко Сніданок

Інгредієнти

Для тіста:
Молоко ТМ «Рудь» 120 мл
Дріжджі свіжі 50 г
Яйця курячі 3 шт.
Цукор 150 г
Борошно 500 г
Олія соняшникова 3 ст. л.
Вершкове масло ТМ «Рудь» 120 г
Сіль щіпка
Для начинки:
Творог ТМ «Рудь» 400 г
Курячі яйця 2 шт.
Цукор 4 ст. л.
Ванільний цукор 1 пакетик
Продукти, потрібні для приготування
Молоко 2,5%, 490 г
Молочні продукти
Молоко 2,5%
Сир 0%
Молочні продукти
Сир 0%

Перший крок — готуємо опару. Дріжджі розтираємо з двома ложками цукру. Додаємо тепле молоко, один стакан борошна (просіяного) і перемішуємо. Ставимо в тепле місце, накривши рушником.

Наступним кроком буде начинка. Для неї ретельно розтираємо сир, цукор, ванільний цукор, додаємо яйця.

Якщо ваша опара до цього часу стала пишною — можна замішувати тісто. В опару додаємо збиті з цукром яйця. Розтоплюємо масло і теж додаємо в тісто. Просіюємо борошно, постійно перемішуючи. Після того, як тісто стане густим, — замішуємо руками. Додаємо сіль, а в самому кінці — соняшникову олію. Ретельно замішуємо, накриваємо рушником і прибираємо в тепле місце на 15–20 хвилин.

Тісто розділяємо на невеликі шматочки. Зі шматочків робимо коржики. Далі у кожного шматочка по краях робимо розрізи (1 см від краю). Кладемо всередину начинку. Наступний крок — відрізані шматочки загортаємо навскіс: лівий на праву сторону, а правий — на ліву. Наше тісто має «обіймати» начинку.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. У цей час застилаємо деко папером для випічки. Розкладаємо булочки. Потім поміщаємо деко в духовку на 25 хвилин.

Поки булочки випікаються, готуємо суміш для змащування, збивши жовток. Виймаємо булочки, пензликом змащуємо їх і відправляємо назад в духовку ще на 5 хвилин. Дістаємо і чекаємо, поки охолонуть, насолоджуючись чарівним ароматом!

Смачного!

Інші рецепти
Коментарі
Щоб залишити коментар, авторизуйтесь
Підпишіться на розсилку
Дякуємо!
Перший дайджест — уже скоро.

Дізнавайтеся першими про події з життя компанії, а також цікаві акції, смачні новинки, корисні статті та рецепти.